Pakhuis Delft
Image default
Eten en drinken

Veganistische alternatieven voor je maaltijdbox

Veganisme is de gewoonte om zich te onthouden van het gebruik van dierlijke producten, met name in de voeding. Een goed afgeronde maaltijdbox moet uitgebalanceerde voeding bieden, en dat betekent een verscheidenheid aan voedsel hebben. De veganistische levensstijl omvat het volgen van een plantaardig dieet dat alle dierlijke producten uitsluit, zoals vlees, inclusief vis en andere zeevruchten, eieren, zuivelproducten en honing. Ze hebben echter ook alternatieven bedacht voor traditionele dierlijke producten. In de loop der jaren hebben ze ze verwerkt in reguliere maaltijden.

Veganistische zuivelvrije kaas

De meeste veganisten zullen je vertellen dat vegan kaas het beste alternatief is voor zuivelkaas. Als je niet bekend bent met veganistische kazen, ze zijn gemaakt van noten en zaden en kunnen net als elk ander type kaas op zuivelbasis in recepten worden gebruikt. Veganistische kazen bevatten veel eiwitten en calcium, evenals omega-3-vetzuren. Dit betekent dat ze geweldige ingrediënten zijn voor je vegan box als je gezond wilt blijven en tegelijkertijd veganistisch wilt eten.

Quorn

Als je op zoek bent naar een vleesvervanger met weinig vet, veel eiwitten en ijzer, en glutenvrij, dan is Quorn een goede keuze. Het is ook gezond voor de planeet omdat het minder land en water gebruikt dan traditionele veeteelt. Quorn is gemaakt van een natuurlijk voorkomende schimmel genaamd fusarium venenatum. Deze schimmel wordt gekweekt op tarwedextrose om het eiwit te produceren waaruit Quorn-producten bestaan. Het resulterende product heeft een textuur die lijkt op vlees als het op de juiste manier wordt gekookt, niet zoals tempeh. Het lijkt zelfs zoveel op vlees dat veel vegetariërs het als hun primaire eiwitbron gebruiken. Je Paasbrunch bestellen is een goed idee. Je kunt vragen of er etenswaren zijn met Quorn erin.

Zuivelvrije room

Veganistische room is een geweldig alternatief voor zuivelroom omdat het weinig vet bevat en geen cholesterol bevat, maar het zit ook boordevol eiwitten. Het kan thuis worden gemaakt, maar er zijn ook tal van veganistische merken beschikbaar. Het is geweldig in koffie, op toast of in desserts.

Soja yoghurt

Sojayoghurt is een geweldige bron van eiwitten, calcium en vitamine B12. Het is ook een uitstekende bron van vitamine D, wat essentieel is voor je botten en hersenfunctie. Sojayoghurt bevat ongeveer 25 gram eiwit per 100 gram, dus het is perfect voor vegetariërs of veganisten die er zeker van willen zijn dat hun dieet voldoende eiwitten bevat. Het calciumgehalte is ook aanzienlijk met meer dan 200 mg per 100 g, wat betekent dat sojayoghurt een goed alternatief kan zijn voor zuivelproducten als u lactose-intolerant bent of de zuivelinname wilt verminderen.

Veganistische vleesalternatieven

Veganistische vleesalternatieven zijn gemaakt van soja, tarwe en seitan. Het meest voorkomende veganistische vleesalternatief is tofu, dat in plakjes kan worden gesneden en kan worden geserveerd als vervanging voor varkensvlees in roerbakgerechten of schnitzels. Andere veganistische vleessoorten zijn tempeh, seitan en TVP of getextureerde plantaardige eiwitten. In tegenstelling tot veel andere veganistische producten die afhankelijk zijn van plantaardige ingrediënten, hebben deze voedingsmiddelen de textuur van traditioneel vlees, maar zijn ze gemaakt zonder enige dierlijke producten. Hoewel ze niet precies hetzelfde smaken als hun niet-veganistische tegenhangers, zijn het gezondere opties die elke smaakpapillen zullen behagen die op zoek zijn naar nieuwe smaken in hun maaltijdboxen.