Pakhuis Delft
Image default
Woningen

Veilig verbouwen: houd hier sowieso rekening mee

Is het hoog tijd om in je bedrijfspand of thuis een verbouwing te realiseren? Dan moet je in de voorbereiding hierop een aantal zaken meenemen. Naast de kosten en het soort materiaal dat je wilt gaan gebruiken, is ook het thema veilig verbouwen van groot belang. Tijdens een verbouwing kan er namelijk nogal wat verkeerd gaan. En dat wil je natuurlijk niet. Zeker als je met bouwstenen op hoogte gaat werken, loop je als klusser bepaalde risico’s. Daarom is een ASC bordestrap kopen van Rolsteiger.net in zulke situaties een verstandig idee. Lees snel verder om te ontdekken wat jij tijdens een verbouwing zelf preventief kunt doen om de klus veilig uit te voeren.

Zorg voor een veilige rolsteiger

Rolsteigers zijn bij diverse verbouwingen, zeker als er op hoogte geklust wordt, een onmisbare accessoire om veilig te.kunnen verbouwen. Denk aan het renoveren of verven van een hoge gevel, het repareren van je dak of het plaatsen van een dakkapel. Voor optimale veiligheid is een ASC bordestrap kopen van Rolsteiger.net een ideale keuze, zeker als je gebruikmaakt van twee steigers die veilig met elkaar wilt verbinden. Een ASC bordestrap kopen van Rolsteiger.net is daarnaast voordelig. En er is keuze genoeg aan speciale maten.

Andere aandachtspunten om veilig te verbouwen

Natuurlijk is het naast een goede steiger kopen met een ASC bordestrap van belang om de steiger goed te gebruiken. Volg hierbij exact de veiligheidsinstructies van de fabrikant op. Bouw de steiger volgens het stappenplan op en sla niets over. Ook van belang is om altijd de originele onderdelen van de bouwsteiger te gebruiken. Zo voorkom je ongelukken, zoals een omvallende of een instortende steiger. Vergeet verder niet om zijleuningen te plaatsen en alle steigerbuizen goed vast te zetten. slotte is het uiteraard noodzakelijk om de steigerwielen op een stevige ondergrond te plaatsen, voor optimale stabiliteit, en de steiger stevig vast te koppelen aan de gevel waar je werkt.

Trek de juiste werkkleding aan tijdens het verbouwen

Veilig verbouwen kun je niet doen als je tijdens jouw klus niet de juiste werkkleding aan hebt. Dit begint met het dragen van werkschoenen met stevige stalen neuzen. Maar ook een overall, een stevige helm en beschermende handschoenen zijn nuttig als je verbouwen gaat. Succes en maak er vooral iets moois van voor jezelf en de anderen!