Pakhuis Delft
Image default
Dieren

Waarom de hond laten vaccineren bij een dierenarts in Arnhem?

Een dierenarts in Arnhem staat voor u klaar wanneer u uw hond(en) wilt laten vaccineren. Het is uw eigen keuze of u uw huisdieren, zoals honden, katten en konijnen, laat inenten. Hier bent u niet toe verplicht, maar het is in alle gevallen wel verstandig.

De hond bij een dierenarts in Arnhem laten inenten is verstandig

Voor het laten vaccineren van uw hond(en) kunt u goed terecht bij een dierenarts in Arnhem, zoals bij Huisdierenkliniek Hornstra. Het is in alle gevallen aan te raden om een hond te laten inenten. Hier zijn drie belangrijke redenen voor te noemen, welke wij graag met u delen.

1. Om immuniteit te realiseren

Eén van de belangrijkste redenen om een hond te laten vaccineren bij een dierenarts in Arnhem is wel het zorgen voor immuniteit. Wanneer een hond wordt gevaccineerd, dan is de hond beschermd tegen het krijgen van bepaalde ziekten. De betreffende ziekteverwekker heeft dan geen invloed meer op de gezondheid van de hond.

2. Om uitscheiding te verminderen

Een dierenarts in Arnhem kan een hond ook vaccineren om uitscheiding te verminderen. In bepaalde gevallen, zoals bij diverse virussen, kan de hond een virus verspreiden door middel van uitscheiding. Deze (virus)uitscheiding dient zo goed mogelijk te worden verminderd om te voorkomen dat de hond andere honden besmet met het betreffende virus. Vaccinaties worden dus ook toegepast om virusverspreiding onder honden te voorkomen.

3. Om infecties te voorkomen

Tot slot kan vaccinatie worden toegepast om infecties te voorkomen. Hierbij moet gezegd worden dat het krijgen van infecties niet altijd volledig is uit te sluiten. Wanneer het mogelijk is, dan zal een dierenarts in Arnhem een hond vaccineren om een infectie te voorkomen. Uiteraard kan de dierenarts u hier altijd over adviseren en blijft het altijd uw eigen keuze. Wel raden wij u aan om eerst grondig kennis te nemen van de informatie die de arts u verstrekt.