Pakhuis Delft
Image default
Auto's en Motoren

Waarom je áltijd jouw gordel om moet doen tijdens het autorijden

De laatste tijd komen er op social media veel filmpjes voorbij. Filmpjes van bijvoorbeeld influencers die zonder gordel in de auto rijden. Op dat moment begaan zij twee overtredingen: ze rijden zonder gordel én ze hebben tijdens het rijden hun smartphone in de hand. Het rijden zonder gordel is echt levensgevaarlijk te noemen. Waarom? Dat lees je in dit artikel. In dit artikel lees je vooral de redenen waarom je altijd een gordel in de auto moet dragen. Ook als je even naar de supermarkt gaat, ook als je kinderen in de auto hebt zitten en ook als je de gordel niet lekker vindt zitten.

Onwijs belangrijk bij een aanrijding

Kom je onverhoopt met jouw auto in een aanrijding terecht? Als dit op hoge snelheid plaatsvindt, is de impact echt heel groot te noemen. Dit merk je niet alleen aan de auto terug, maar ook aan de klap die jouw lichaam krijgt. Een gordel komt juist op een dergelijk moment perfect van pas. De gordel voorkomt namelijk dat je vooruit vliegt. Je vliegt daardoor niet direct door de voorruit, maar je blijft juist stevig in jouw stoel zitten. Op die manier kun je letsel echt in nagenoeg alle gevallen bij jezelf voorkomen. Aangezien een ongeluk in een klein hoekje zit, is dit al voldoende reden om altijd een gordel te dragen.

Juiste voorbeeld geven

Heb je kinderen? Ook dan is het belangrijk dat je altijd jouw gordel draagt. Je moet namelijk aan jouw kinderen het juiste voorbeeld geven. Ook op de lange termijn is het van cruciaal belang dat iedereen zijn/haar gordel in de auto draagt.

Schade gereden

Heb je schade gereden met jouw auto? Ben je bijvoorbeeld in een ketting botsing terecht gekomen? Dan ben je erg blij als je op dat moment jouw gordel netjes om had. Wat je vervolgens met jouw schadeauto kunt doen? Je kunt jouw sloopauto verkopen Amsterdam. Op het moment dat je jouw sloopauto verkoopt, besef je je nogmaals dat het dragen van een gordel áltijd verstandig is.