Pakhuis Delft
Image default
Dienstverlening

Waarom u zelf geen injector moet vervangen

Iedere wagen die op Diesel rijdt, is voorzien van een injector. Dit is een soort verstuiver die de brandstof van de tank naar de motor van uw voertuig brengt. Zonder dit onderdeel, functioneert de wagen niet. Omdat de injector zo’n belangrijke functie heeft voor uw dieselwagen, is het belangrijk dat u deze regelmatig laat nakijken en tijdig laat vervangen. Het is mogelijk om een injector zelf te vervangen, maar dat is niet zo eenvoudig als het lijkt. Alle verbindingen van en naar de injector moeten op correcte manier bevestigd worden. Is dat niet het geval, dan kan er brandstof lekken, met schade aan de motor of andere onderdelen onder de motorkap tot gevolg.

Correcte en innovatieve service

Een specialist in zijn vak, is Bosmans Diesel Service. Deze firma is gespecialiseerd in dieselsystemen van alle kalibers. Omdat ze zich uitsluitend bezighouden met dieselwagens, zijn ze een ware specialist in hun vak, en zijn ze de referentie bij uitstek. Om de injector van uw wagen te testen, maken ze gebruik van Bosch- en Hartridge-testbanken. Mogelijke afwijkingen of defecten worden door deze machines opgespoord, waarna de ervaren mekaniekers van Bosmans Diesel service de injector meteen vervangen. Wanneer tijdens het onderhoud blijkt dat er nog meer defecten of versleten onderdelen in uw wagen aanwezig zijn, koppelen ze de werklast en de bijhorende kast eerst terug naar u als klant. Zo bepaalt u zelf of u de herstelwerkzaamheden door hen wilt laten uitvoeren, en komt u bij het ophalen van uw wagen niet voor verrassingen te staan.

Draag zorg voor uw wagen

Een injector is de verbindende schakel tussen de brandstoftank en de motor van uw wagen. De brandstof wordt met een hoge snelheid doorheen de injector geperst. Op die manier wordt de diesel verneveld en vermengd met lucht in de verbrandingskamer. Deze reactie zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de brandstof, waardoor er nooit te weinig of te veel wordt aangevoerd. Tijdig de injector vervangen, verlengt de levensduur van uw wagen, en verkleint de kans op een defect aan de motor.

https://bosmansdieselservice.nl/