Pakhuis Delft
Image default
Woning en Tuin

Waarom zou je een beeld in je tuin plaatsen?

Wanneer je een keertje rondkijkt in verschillende voor- en achtertuinen, zul je al vast enkele mooie beeldjes zien. Sommige zijn meters hoog, en anderen zijn juist een stuk kleiner. Of het nu een wit marmeren tuinbeeld, of een klassiek bronzen tuinbeeld is, tuinbeelden voegen veel toe aan het uiterlijk van ieders voor- en achtertuin. Ben je ook van plan om een tuinbeeld te kopen, maar wil je meer te weten komen over de verschillende redenen waarom je deze aankoop nu echt moet doen? Lees dan vooral mee, en leer meer over de bijdrage die een tuinbeeld levert aan zijn omgeving.

Versiering

Een voor- of achtertuin zonder versiering oogt nogal saai. Wanneer er in de lente en zomer veel planten bloeien zul je dit misschien niet opmerken, maar in de koudere maanden van het jaar is dit echt overduidelijk. Het plaatsen van een tuinbeeld voegt dus ook echt wat toe aan je tuin! Het plaatsen van een beeld brengt een geweldige sfeer met zich mee. Tuinbeelden komen namelijk in veel verschillende soorten en maten, waardoor er altijd wel een beeld is wat bij jou en je tuin past. Een tuinbeeld is dus de ideale versiering voor iedere tuin!

 

Gedenkbeeld

Het is een welbekend feit dat kunst troost kan bieden in moeilijke tijden. Wanneer je onlangs een geliefde hebt verloren, kan dit rouwproces erg zwaar zijn. Soms is het fijn om de overleden persoon te herdenken met behulp van een beeld. Wanneer je zo’n gedenkbeeld een mooi plekje in je tuin geeft, kun je de herinneringen aan deze persoon op een prachtige manier opvangen in een fysiek object. Zo kun je, wanneer je hier behoefte aan hebt, altijd eventjes bij ze stilstaan. Zo zal je altijd een plekje hebben om deze belangrijke persoon aan te herinneren.

 

Een engeltje in de tuin

Het gebeurt vaak dat mensen beelden in hun tuin plaatsen die engelen moeten voorstellen. Of het nu sierlijke engelen, of mollige cupido’s zijn; deze beelden dragen vaak een zeer belangrijke betekenis met zich mee. In veel geloven, neem bijvoorbeeld het Christendom, engelen staan symbool voor de bescherming van mensen. Wanneer je dus als gelovige zo’n engelen beeld in je tuin plaatst, werkt dit beeld misschien wel als herinnering aan het feit dat er altijd een beschermengeltje voor je waakt. Dat is natuurlijk een ontzettend mooie gedachte, die ook een goede toevoeging is aan jouw voor- of achtertuin.

 

Duurzaam

Veel versieringen zijn niet opgewassen tegen weersomstandigheden zoals regen, sneeuw, felle zon, of hitte. Dat maakt het je toch best moeilijk om je tuin op een mooie manier te versieren. Gelukkig zijn veel tuinbeelden juist wel bestand tegen deze heftige weersomstandigheden! Als je nu eenmaal een tuinbeeld in je voor- of achtertuin plaatst, betekent dit dus dat je weinig onderhoud aan het beeld zal hebben. Het beeld blijft lange tijd mooi, en hoeft dus niet regelmatig vervangen te worden. Hierdoor zijn tuinbeelden een super duurzame manier om je tuin te versieren. Dat scheelt jou zowel moeite als een hoop geld!