Pakhuis Delft
Image default
Aanbiedingen

Wat is een krabton?

Wat is een krabton?

Een krabton is een goed alternatief voor een krabpaal, en omdat ze vaak steviger en breder zijn dan krabpalen kunnen ze ook langer meegaan. Er zijn tegenwoordig een aantal geweldige krabtonnen op de markt.

Waarom heeft u een Krabton nodig?

Er zijn een aantal redenen waarom katten krabben, en we hebben deze besproken in ons artikel over de beste krabpalen. Krabben is instinctief gedrag voor katten, het helpt ze zich uit te rekken en beweging te krijgen en ze doen het ook om hun klauwen scherp en schoon te houden.

Dit betekent dat u een plaats nodig heeft waar uw kat zich kan uitleven in een lange, luxueuze krabpartij – en een krabton is de ideale plaats! Krabtonnen zijn namelijk vaak sterker en steviger dan krabpalen en bieden een groter oppervlak om aan te krabben. Dit betekent dat een goede krabton vaak langer meegaat dan een krabpaal.

U heeft wel iets meer ruimte nodig, omdat krabtonnen over het algemeen iets breder en groter zijn dan palen. Ze zijn over het algemeen ook iets duurder.

Kenmerken die u in overweging moet nemen bij het kopen van een krabton

Hier zijn de drie meest essentiële kenmerken die u moet overwegen bij het kopen van krabtonnen. Als het de eerste keer is dat u een krabton koopt, zult u enige begeleiding nodig hebben om de juiste keuze te maken.

Hoogte

Uw krabton moet hoog genoeg zijn voor uw kat. U moet er rekening mee houden dat katten hun lichaam volledig uitstrekken als ze krabben. Ze hebben dus een ton nodig die een flink stuk hoger is dan hun lichaam voor voldoende flexibiliteit.

Vaten hoger dan 70 cm zouden voldoende moeten zijn, zelfs voor grote katten. Als uw kat extra groot is, kunt u opteren voor een exemplaar van 80 cm.

Stevigheid

De enige functie van krabtonnen is om op geslagen te worden. U krijgt dus een product dat stevig genoeg moet zijn om klappen van de kat op te vangen. Het is zelfs zo dat katten meestal aan meubels krabben omdat die stabiel genoeg zijn om ze te ontvangen.

Let er bij het kiezen van de ton op dat deze stabiel genoeg is om uw kat niet te laten vallen. Hij mag niet omvallen, zelfs niet na meerdere klappen.

Materiaal

Het materiaal is misschien wel het meest essentiële kenmerk van krabtonnen. Als uw kat het materiaal niet mooi vindt, zal hij het niet gebruiken, waardoor uw moeite nutteloos wordt.

Er is een grote verscheidenheid aan materialen op de markt; om goed te kunnen kiezen, moet u een paar dingen weten. Om te beginnen houden katten van materialen die splinteren. Gladde materialen zijn niet zo aantrekkelijk voor hen. Ze markeren graag hun territorium en hebben daarbij wat versnipperingsplezier.

Verder, vermijd materialen die bedekt zijn met tapijt. Ze zullen op de een of andere manier lijken op de materialen in uw huis, wat de kat ertoe kan aanzetten om aan uw meubels te blijven krabben. U zult willen zorgen voor een totaal nieuw materiaal dat nu in huis beschikbaar is.