Pakhuis Delft
Image default
Vervoer en transport

Wat is er allemaal wel niet te doen in Limburg?

Goojendaag! Enne? Wilkom in Lèmburg! Het is een Nederlandse provincie maar je hebt het idee alsof je in het buitenland zit. Het Limburgse landschap is alles behalve plat zoals de rest van Nederland. Het dialect is nauwelijks te verstaan, als je echte doorgewinterde Limburgers met elkaar hoort praten. Mocht je een leuke vakantiebestemming zoeken in eigen land, dan is Limburg een hele goede optie.

Gezelligheid staat op de eerste plaats

Het is niet geheel onbekend dat het onder de rivieren altijd gezellig is. Het carnaval komt er vandaan, worstenbroodjes worden er gegeten en er wordt graag geborreld met elkaar en iedereen. Gezelligheid en vriendelijkheid staat op nummer één als het gaat om Limburgse prioriteiten. Je kan vrijwel met iedereen een gesprek aanknopen, al helemaal als je vraagt aan een bewoner wat er zo geweldig is aan Limburg. Iedereen is welkom, op één voorwaarde, dat je vriendelijk en gezellig doet tegen je naaste. 

Prachtige steden met cultuur

Limburg kent een van de mooiste steden van Nederland. Om te beginnen met Maastricht natuurlijk. Een bruisende oude stad, omringd door water. Hier is het vergeven van de cafés, culinair hoogstaande restaurants en uitgaansgelegenheden. Een grote stad, waar een weekend maar net genoeg is om al het moois te bekijken wat de stad te bieden heeft. Ga bijvoorbeeld eens kijken bij het Vrijthof, het centrale plein in Maastricht, vol gezelligheid en reuring. Of bezoek de Basiliek van Onze Lieve Vrouwe. Dit prachtige oude religieuze gebouw staat in de Top 100 van de mooiste monumenten van Nederland volgens de Rijksdienst Monumentenzorg. En dat staat het met recht, de Basiliek is een zeer mooi bewaard bouwwerk, wat de moeite waard is om te bezoeken met de taxi Maastricht. Als je het liever wat rustiger hebt in de omgeving is Valkenburg een prachtig dorp om te bezoeken. Dit kleine karakteristieke dorpje is Maastricht in het klein. Als je dan toch de drukte om je heen zoekt, is Maastricht slechts een treinhalte van je verwijderd. 

Trek door de natuur

Limburg deelt zijn grenzen met België en Duitsland. Rond het zuiden van Limburg is prachtig natuur te vinden die grens aan het Duitse natuurgebied de Eifel. Dit gebied kenmerkt zich door oude bebossing en wilde natuur. Hier kan je prachtig doorheen fietsen. Ook is het leuk om het Drielandenpunt te bezoeken in Zuid Limburg, een unieke open landsgrenzen punt waar je met een paar tellen in drie verschillende landen bent geweest. Dit is echter wel een eind weg van de bewoonde wereld.  Er is genoeg te doen in Limburg, dus kom er eens langs om het te ervaren. Hoije!