Pakhuis Delft
Image default
Zakelijk

Wat komt er kijken bij een accountant opleiding?

Wil je werken als accountant? Of werk je op een administratiekantoor en wil je je boekhoudkundige vaardigheden verbeteren? In dit geval moet je een accountant opleiding volgen. Tijdens de accountancy opleiding leer je veel nieuwe lessen op het gebied van financiën en boekhouding. Door accountancy te studeren, kun je je vaardigheden en kennis ontwikkelen die je nodig hebt in een accountantsfunctie. Je kunt de training op jouw niveau volgen. Je kunt bijvoorbeeld Bachelor accountancy, Post Bachelor Accountancy of Master of Business Administration volgen. De cursussen die je leert, kunnen op elk niveau anders zijn. Hier vindt je de uitleg van de kernonderwerpen die komen kijken bij de accountancy opleiding.

Boekhoudkundige onderwerpen die je leert

Wanneer je financiële opleiding volgt, realiseer je je misschien dat er verschillende soorten boekhouding zijn. Er zijn bijvoorbeeld openbare boekhouding, financiële boekhouding, belasting boekhouding, management boekhouding, overheidsboekhouding en interne controle. De cursussen en onderwerpen die je leert, zijn echter vergelijkbaar. In de vroege training leer je over verschillende boekhoudkundige termen en over basis praktijken in de boekhouding. De cursussen omvatten de manier om de financiële verklaring voor te bereiden en te analyseren. Je leert hoe je balansen, resultatenrekeningen en kasstroomoverzichten maakt. Als je daarnaast een cursus management accounting volgt, leer je over interne rapportage. Ondertussen richt financiële boekhouding zich op het volgen van bedrijfsprestaties en rapporteert dit aan de belanghebbenden. Daarnaast leer je tijdens de accountancy opleiding ook over belasting en de regelgeving daarvan. Het is omdat fiscale regelgeving van invloed is op de boekhoudfunctie.

Niet-boekhoudkundige onderwerpen

Zoals je weet zijn financiën en boekhouding verschillende disciplines. Het zijn ook verschillende afdelingen in een bedrijf. Wanneer je een boekhoudkundige opleiding volgt, leer je misschien ook de basisles over financiën. Je moet ook economie begrijpen. Wanneer je een boekhoudcursus volgt, maak je kennis met ondernemingsrecht, bedrijfskunde, marketing en financiën. Je kunt ook lessen in organisatiegedrag en leiderschap volgen. Daarnaast omvat deze cursus ook de lessen over belastingcode, belastingen en auditing. Aangezien er veel cursussen zijn die je moet leren, moet je je tijd goed kunnen beheren. Boekhouden studeren vraagt ​​tijd en inzet. Hier moet je je dus op voorbereiden.

Waarom je boekhouding zou moeten studeren

Na het afronden van je opleiding accountancy ben je in staat om je zakelijke vaardigheden te verbeteren. Je kunt een specifieke cursus volgen die verband houdt met accountancy. Zo ben je voorbereid op het werkleven. De cursus moedigt je aan om boekhoudkundige vaardigheden onder de knie te krijgen door middel van klassikaal leren, workshops, casestudy’s, projecten en rapportage. Deze manier van leren kan variëren. Je moet bijvoorbeeld een verslag schrijven, colleges bijwonen en projecten uitvoeren. Na het behalen van een diploma in accountancy, heb je grotere kansen op werk. Je kunt aan de slag als accountant, auditor en financieel dienstverlener. De cursus bereidt je voor op het echte werk. Als je accountant wilt worden, moet je dus je kennis en kunde vergroten door een accountantsopleiding te volgen bij een gerenommeerde instelling. Met een reeks boekhoudkundige vaardigheden die je hebt, zul je een betere carrière op het gebied van boekhouding hebben.