Pakhuis Delft
Image default
Tweewielers

Waar moet een fietsendrager aan voldoen?

Transporteer je je fietsen vaak naar andere locaties? Misschien is je hobby fietsen. Je moet dus investeren in een Thule fietsendrager. Je kunt de fietsendrager op het dak of aan de trekhaak van je auto bevestigen. Zo kun je je fietsen gemakkelijk vervoeren wanneer je maar wilt. Er zijn veel soorten fietsendragers op de markt. Je moet dus selectief zijn in het kiezen van de fietsendrager op basis van het type voertuig, het type fiets en het aantal fietsen dat je vervoert. Als je niet kunt beslissen welke fietsendrager het beste bij je past, kun je hieronder de criteria van een goede fietsendrager bekijken.

Gezien de frame compatibiliteit

Wanneer je een fietsendrager koopt, moet je ervoor zorgen dat deze compatibel is met verschillende frames. Aangezien er veel frame ontwerpen op de markt zijn, kunnen de fabrikanten van de fietsendrager de compatibiliteit met verschillende drager modellen mogelijk niet accommoderen. Je moet de informatie over deze functie controleren voordat je besluit een bepaalde fietsendrager te kopen. Zo hoef je geen nieuwe fietsendrager aan te schaffen als je verschillende soorten fietsen vervoert.

De veiligheid van de vervoerder

Veiligheid is de belangrijkste overweging bij het kiezen van een fietsendrager voor je fiets. Sommige rack modellen bieden een uitstekende beveiliging. Je moet bijvoorbeeld investeren in een fietsendrager die is voorzien van een slot. Deze extra functie kan meer kosten. Deze beveiligingsfunctie kan je fiets echter beschermen tegen dieven. Soms kun je je fietsen in je auto laten staan. Door het slot toe te voegen wordt je fiets niet gestolen. Er zijn verschillende soorten sloten om je fiets te beveiligen. Een trekhaakdrager is bijvoorbeeld meestal uitgerust met een borgpen. Je kunt de fiets dus niet verwijderen zonder de sleutel te hebben. Daarnaast kunnen andere soorten bagagedragers je fiets vastzetten met een kabel. Wanneer je fietsendrager is geïntegreerd met slot of kabel, moet je mogelijk extra beveiliging toevoegen door een kettingslot toe te voegen.

Het type fietsendrager kiezen

Er zijn drie hoofdtypen fietsendragers. Een van de meest populaire soorten is de dakdrager. Deze fietsendrager is geschikt voor een auto met een lagere dakhoogte. Doordat het dak niet te hoog is, kun je de fiets gemakkelijk optillen. Het dragen van de fiets op het dak van de auto is een veiligere optie als je vaak te maken krijgt met verkeer. Helaas is dit type drager niet geschikt voor een auto met hoog dak zoals een bestelwagen of SUV. Het volgende type fietsendrager is de trekhaakdrager. Deze drager bestaat uit drie stijlen: platform bevestiging, verticale trekhaak bevestiging en draagarm bevestiging. Elk type vervoerder heeft zijn eigen voor- en nadelen. Je moet dus de fietsendrager kiezen op basis van jouw behoeften. Ook moet je prioriteit geven aan de veiligheid en beveiliging van je fiets. Met een fietsendrager van goede kwaliteit kun je zorgeloos aan je avontuur beginnen.