Pakhuis Delft
Image default
Hobby en vrije tijd

Wat mag er wel en niet in een sauna?

Een heerlijk dagje ontspannen, is natuurlijk niet compleet zonder de sauna. Je moet er wel van houden, maar toch ervaren de meeste rust na een aantal minuten. Je hebt verschillende soorten wellness en je moet dus ook op verschillende spullen en regels letten. Wat moet je nu meenemen en wat mag er niet bij een sauna? 

 

Wat moet je mee?

 

Reserveringsbevestiging

De reservering is belangrijk om van te voren te laten zien. Dit kan natuurlijk ook gewoon op je telefoon. Als je uitgeprint fijner vind, is dat ook geen probleem. Zo heb je toegang tot de faciliteiten. 

 

Badjas

In bepaalde ruimtes van een resort of spa is het gebruik van een badjas verplicht. Het grootste gedeelte van de dag zul je een badjas aan hebben of sla je een grote handdoek om.

 

Groot badlaken

Hier ga je op zitten in de meeste sauna’s of deze kun je gebruiken als je buiten/binnen op een ligbedje ligt. 

 

Handdoek

Na een sauna kan je een heerlijke douche nemen en dan is een handdoek ook erg handig. Mocht je handdoeken voor in de sauna vergeten, kun je er ter plekke vaak ook eentje halen. 

 

Badslippers

Het dragen van badslippers is over het algemeen verplicht, alleen in de sauna’s moeten ze uit. Dit ligt vooral aan de hygiëne. 

 

Flesje water

Goed blijven drinken is heel erg belangrijk tijdens een dagje sauna. Vaak vindt je dan ook meerdere plekken waar je dat kunt doen of kopen. Je kunt namelijk door de hitte vrij snel uitdrogen. 

 

Iets om te lezen 

Een dagje sauna is vooral lekker ontspannen, als dat voor jou is door een boek te lezen, dan moet je zeker een boek meenemen. Dat is dus ook toegestaan. 

 

Badkleding

Je hebt speciale dagen dat het badkledingdag is en je er eentje aan moet. Zoek dit van te voren goed op, want je hebt ook naakt dagen en dan is het niet nodig. 

 

Wat mag er niet?

 

Telefoon

Het hele idee van een sauna is ontspannen en als je continu op je telefoon zit, helpt dat niet echt mee. Regelmatig moeten telefoons daarom in je kluisje blijven.

 

Eten en drinken

Buiten water is het niet toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen. Dit vooral om alles zo schoon mogelijk te houden. Wel zijn er vaak binnen restaurants waar je iets kunt halen. 

 

Schreeuwen

Een plek van ontspanning en rust kan er alleen zijn als het ook rustig is. Daarom is het creëren van chaos echt een no go in je sauna of ander soort wellness. 

 

Bezet houden

Het bezet houden van spullen die niet gebruik worden, is ook niet toegestaan. Neem dus altijd je spullen met je mee en laat het niet rondslingeren. Een ander weet dan precies wat er nog vrij is. 

 

Staren

Het is eigenlijk een ongeschreven regel, maar wel goed om te benoemen. Staren is ongepast en kan een ander erg vervelend vinden. Iedereen mocht zich comfortabel mogelijk voelen. 

Een heleboel waar je dus rekening mee moet houden voor zo een dag. Maar eigenlijk als je het lijstje zo een beetje bekijkt, is het ook nogal vanzelfsprekend. Toch is het goed om langs te gaan, zodat je zeker weet dat je van alles op de hoogte bent. Zo voorkom je ook dat je onvoorbereid je ontspannende dag ingaat.

 

https://saunahanddoek.nl/