Pakhuis Delft
Image default
Gezondheid

Wat zijn de voordelen van Nanofix?

Mogelijk heb je de naam wel eens voorbij horen komen: Nanofix. Dit is een type waterontharder, zo valt te lezen op https://softwatersystems.nl/ en diverse andere websites, dat de nodige voordelen te bieden heeft. Waarvoor wordt dit type waterontharder gebruikt? En welke voordelen heeft deze waterontharder van Soft Water Systems allemaal te bieden?

Dat lees je in dit artikel.

Met een Nanofix heb je geen elektriciteit nodig

De meeste moderne waterontharders zijn installaties die werken op stroom. De waterontkalker Nanofix van Soft Water Systems is in deze zin uniek te noemen, omdat deze geen elektriciteit nodig heeft om het water zacht te maken. Het water stroomt door het apparaat heen en de kalk wordt door de samenstelling en onderdelen in de Nanofix uit het water gefilterd. Zo spaar je dus een hoop stroom uit, terwijl je water toch wordt ontdaan van kalk. Daarnaast draag je op deze manier een steentje bij aan een beter milieu!

Een waterontharder die geen gebruikmaakt van chemicaliën

Een ander aantrekkelijk kenmerk van het recente fenomeen Nanofix is dat deze ontharder geen gebruikmaakt van chemicaliën. Je gebruikt dus een milieuvriendelijk en duurzaam apparaat om je water te ontdoen van schadelijke kalk. Aangezien klimaat en milieu belangrijke issues zijn in deze tijd, is het prettig om gebruik te maken van een systeem dat onze omgeving niet onnodig belast. Met een Nanofix heb je die garantie.

Een Nanofix is eenvoudig te installeren

Een derde voordeel van een Nanofix ontkalker is dat deze apparatuur vrij eenvoudig zelf te installeren is. Je hebt hiervoor in principe geen loodgieter of installateur nodig. Ben je zelf echt totaal niet handig? Dan raden we je aan om voor de zekerheid de installatie wel door een professional te laten uitvoeren. Dan weet je in elk geval zeker dat dit helemaal correct en volgens de richtlijnen gebeurt! Maar iemand die minstens één rechterhand heeft, kan het installeren dus ook zelf regelen.

Relatief voordelig: je betaalt zeker niet te veel

Water waar geen schadelijke kalk in zit, heeft veel voordelen. Je leidingen en kranen blijven schoner en frisser, terwijl ook je huishoudelijke apparaten efficiënter werken een langere levensduur krijgen. Verder is ontkalkt water beter voor je huis. Naast deze voordelen is het ook fijn om te weten dat een Nanofix goed betaalbaar is, ook voor mensen met een wat kleinere portemonnee!