Pakhuis Delft
Image default
Eten en drinken

Welke honing moet ik kiezen voor de thee?

Ben jij liefhebber van warme dranken, zoals thee en wil je misschien wel honing hier aan toevoegen? Dan is deze blog een aanrader om te lezen. Hier wordt beschreven welke lekkere honingsoorten je kan toevoegen aan de thee en welke voordelen honing in de thee heeft. Er zijn vele soorten honing en dat kan het moeilijk maken om de juiste te kiezen. De juiste zal natuurlijk verschillen per persoon, want ieder heeft zijn of haar eigen smaak.

Koop de juiste hoeveelheid!

 Als je nog niet goed weet welke honing je lekker vind voor in de thee is het verstandig om niet een al te grote hoeveelheid te kopen. Er zijn mogelijkheden om kleinere overheden honing te kopen. Zo kan je voor 50 gram en 250 gram gaan. Als je wel weet wat je lekker vind kan je natuurlijk ook al voor de 450 gram of 900 gram kiezen.

Acacia honing: zacht delicaat en licht

De eerste honingsoort dat een aanrader is voor de thee, is acacia honing. Deze honingsoort is zeer licht en zacht van smaak en is ideaal voor de mensen die niet al te vaak honing tot zich nemen. Deze honing komt uit Noord-Amerika en is licht van kleur. Daarbij heeft het ook bepaalde voordelen voor de gezondheid. Het kan namelijk verzachtend werken voor de keel en helpen tegen de verkoudheid.

Fruithoning: Fruitig, maar niet te zoet

Deze Nederlandse honing is zeer fruitig van smaak en heerlijk voor inde thee. Deze honing is afkomstig van diverse fruitbomen, zoals appelbomen, perenbomen en pruimenbomen. Deze honing kan net als andere soorten ook bijdragen aan de gezondheid, maar heeft wel minder mooie eigenschappen daarvoor.

Citroenhoning: Fris en fruitig

Deze honing is zeer fris en heerlijk voor in de thee. De thee blijft lekker fris en zoet en verliest haar eigenschappen niet als de honing wordt toegevoegd bij een iets afgekoelde thee. Deze honing komt niet uit Nederland, want hier groeien niet genoeg citroenbomen. Veelal komt deze honing uit Spanje.

Lindehoning:zoet en mintachtig van smaak

Deze honing is van Nederlandse bodem en is heerlijk voor in de thee. De honing is mooi vloeibaar, donkergeel en heeft mooie eigenschappen voor de gezondheid. Zo kan lindehoning een positief effect hebben tegen slaapproblemen, nervositeit en stress.

Oranjebloesemhoning: Sinaasappelhoning

Deze honing is zacht en zoet van smaak en is ideaal voor in de honing. Daarnaast kan je deze honing ook mooi in een smoothie of in de yoghurt doen. De lichte sinaasappelsmaak van deze honing kan een heerlijke toevoeging zijn aan de warme drank. Deze honing komt net als de citroenhoning uit Spanje, omdat daar veel sinaasappelbomen groeien. Deze honing kan verder ook rustgevend en kalmerend zijn en is ideaal voor het indoen voor het slapen.

Eucalyptushoning: Luchtige honing met een sterke geur

Deze honing is zachte en luchtig en heeft een verfrissende karamelachtige smaak. Daarbij komt kijken dat de geur zeer sterk is en het mooie eigenschappen heeft voor de verkoudheid. Deze honing is een mooie toevoeging in de thee, en kan daarbij ook gebruikt worden voor bij een stukje kaas of voor in de yoghurt. Deze honing komt niet uit Nederland, maar komt vooral uit Zuid-Amerika.