Pakhuis Delft
Image default
Woningen

Woning bezichtigen, wel of geen makelaar nodig?

Het vinden van een huis is in deze tijd heel erg lastig, de prijzen zijn namelijk erg hoog en er zijn ook maar weinig huizen beschikbaar. Het is nog moeilijker om een huis te vinden dat echt bij je past, veel mensen kiezen er dan ook voor om een makelaar in te schakelen. Een makelaar heeft namelijk veel contacten op het gebied van de huizenmarkt en heeft dan ook een bredere selectie aan woningen. Voor een makelaar moet je wel weer extra betalen, dit is ook niet al te goedkoop. Een makelaar vraagt namelijk een percentage over het bedrag dat jij voor een huis betaald.

Bezichtigen

Voordat je een woning gaat kopen is het altijd handig om de woning eerst te bezichtigen, je kunt dan namelijk de woning van binnen zien en misschien een idee opmaken over de indeling. Het is ook handig om de woning te controleren, zijn er bijvoorbeeld niet al te veel dingen stuk en werkt alles zoals het moet horen. Het is namelijk erg zonde als je een woning koopt waar heel veel aan moet gebeuren terwijl je dit niet verwachtte. Een makelaar kan je helpen bij een bezichtigen van een woning, het is handig om een makelaar mee te laten bezichtigen omdat hij veel verstand heeft van woningen. 

Na de bezichtiging

Wanneer je na de bezichtiging een goed gevoel hebt over een huis kun je de rest het beste aan een makelaar overlaten, hij weet namelijk precies wat er moet gebeuren. Het is namelijk belangrijk dat er volgens de wet wordt gehandeld, al deze regels moet je natuurlijk wel weten. Om geen belemmeringen te veroorzaken is een makelaar dus de beste optie, hierdoor kun jij je vooral bezighouden met de verhuizing en misschien ook wel met de verbouwing.