Pakhuis Delft
Image default
Eten en drinken

Snel een frisdrank tappen met een postmix installatie

Een postmix installatie is ideaal als u een horecazaak runt met een groot volume, hoge omloopsnelheid en specifieke piekmomenten. Dit is een systeem waarbij frisdrank siroop vanuit bag-in-box wordt gemengd met koolzuurhoudend water tijdens het tappen, waardoor je niet meer hoeft te werken met kleine flesjes en kratten.Zo kan er snel drinken worden voorzien. Met een passend glas kan snel dranken worden geserveerd, waardoor gasten niet lang hoeven te wachten. Tap snel en eenvoudig een cola of sinas met een postmix installatie.

 

Dit levert werken met een postmix installatie u op:

  • Sneller werken en minder handelingen. U hoeft niet met kratjes of trays te lopen

  • Ruimtebesparing in de opslagruimtes. Deze hoeven nu niet meer gevuld te worden met flessen frisdrank

  • Altijd de beschikking over heerlijk en perfect gekoelde frisdranken

  • Hoger rendement door een betere dosering

  • Veel minder CO2 uitstoot in vergelijking met blikjes of flesjes.

Installatie met 4 smaken en sparkling water

Bij een postmix installatie kunt u 4 verschillende smaken toevoegen en daarnaast nog 2 keer water. Deze smaken worden geleverd in een zogeheten BiB verpakking: bag-in-box. Het voordeel hiervan is dat ze niet in de koeling hoeven. Ook kunt u ze eenvoudig bergen in de opslag door ze op te stapelen. 

 

U hoeft de ‘bags’ alleen maar aan te sluiten op de frisdrank tap. De installatie zorgt er vervolgens voor dat de frisdrank siroop vanuit de bag-in-box verpakking wordt gemengd met koolzuurhoudend water tijdens het tappen. Natuurlijk is dat wel afhankelijk van het drankje. Een cola of sinas heeft wel koolzuur, maar een vruchtensap niet. Daar wordt dan ook niet koolzuurgas aan toegevoegd.

 

Is de kwaliteit net zo goed als dat van een flesje frisdrank?

Ja, mits u uw postmix systeem goed onderhoudt en goed afstelt. In dat geval is de kwaliteit niet te onderscheiden van een flesje of blikje. Let er bijvoorbeeld op dat u een BiB doos maximaal ongeveer een maand aan het systeem gekoppeld houdt. Voor als u de installatie wegens omstandigheden een tijd niet kan gebruiken. Na gebruik is het apparaat reinigen de manier om die kwaliteit constant te houden en daarbij ook de levensduur van de installatie zelf. Zo kunt u onder meer de uitlooptuiten van de tapkranen schoonmaken met warm water en een borstel. Denk ook aan de afvoeren van de tapbladen. Spoel deze goed door met heet water na het reinigen met een reinigingsmiddel 

 

Tap honderd glazen frisdrank

De inhoud van BiB pak is genoeg om een paar honderd glazen cola, sinas of ander type frisdrank te tappen. Ook dit maakt het voor u als horecaondernemer economisch voordeliger dan flesjes of blikjes, waar u immers maar één goed glas mee kunt schenken.

 

Ook uw eigen postmix installatie?

Wilt u graag zelf de voordelen ervaren van een postmix installatie? Neem dan zeker een kijkje bij uw (lokale) horecagroothandel. Zij hebben zeer kwalitatieve postmix machines die u snel heeft terugverdiend. Dit door het snel kunnen serveren van de drankjes. Ook als u vragen heeft over de werking en installatie van de frisdrank tap kunnen zij u van alle antwoorden voorzien.