Pakhuis Delft
Image default
Woning en Tuin

Zo geniet je van de zomerse avonden in je eigen tuin

Nu de temperaturen de afgelopen periode flink zijn opgelopen, genieten veel Nederlanders in de avonduren van de ruimte die hun tuin biedt. Kies uit een van de vele BBQ’s die je online kunt bestellen, laat een veranda of vergelijkbare overkapping in de tuin plaatsen en schaf een comfortabele loungeset aan. Meer heb je in de basis niet nodig! Om optimaal van de tuin te kunnen genieten in de zomerperiode, loont het om eens in de zoveel jaar te kijken of je deze iets aan kunt passen. Denk bijvoorbeeld aan de keuze voor nieuwe verlichting in de tuin; het komt goed van pas tijdens de zomerse avonden. Anderen gaan juist voor een terrashaard of klassieke vuurkorf. Het zorgt voor een romantische setting! 

Blijf tot laat in de tuin zitten met een overkapping 

Het is niet voor niets dat de overkapping genoemd werd in de inleiding van dit artikel. Een overkapping houdt de warmte vaak enigszins vast. Tegelijkertijd biedt de overkapping schaduw op de warmste dagen. In de avond kun je tot laat buiten blijven zitten, wanneer je de overkapping combineert met een heater. Daarbij gebruik je de overkapping niet alleen in de zomermaanden; ook in de herfst en het voorjaar kun je er vaak al snel onder gaan zitten na het inschakelen van de heater. Door voor een houten veranda te kiezen, laat je de overkapping aansluiten bij het natuurlijke van de tuin. Een glazen overkapping biedt daarentegen het voordeel, dat deze geen licht wegneemt uit de woonkamer. 

Kleed de tuin op een gezellige manier aan 

Je las al dat het de moeite waard kan zijn om de tuin van verlichting te voorzien. Er zijn tegenwoordig tal van verschillende systemen verkrijgbaar, waarmee je de verlichting relatief makkelijk zelf aanlegt. De hulp van een elektricien heb je er niet bij nodig. Naast de verlichting mag ook een leuk buitenkleed op het terras niet ontbreken. Of wat te denken van een pergola met een mooie druivenrank? Het kleedt de tuin aan!