Pakhuis Delft
Image default
Woning en Tuin

Zo houd je je monumentale woning authentiek

We beginnen in Nederland langzaam maar zeker weer naar de lente uit te kijken. En daarna? De zomer! Maar als je in een grachtenpand – die vaak historsiche waarde heeft – woont, dan zit je ieder jaar weer met een probleem: de hitte. Je mag niet zomaar airconditioning of elektrische zonwering plaatsen. Hoe houd je de warmte dan buiten? Op die vraag heeft Sunwise Screens het antwoord: zonwering met zuignappen.

Is een grachtenpand een rijksmonument?

Een oud grachtenpand heeft vaak culturele, historische of architectonische waarde. Dit betekent dat zo’n gebouw als rijksmonument of landelijk erfgoed wordt gezien. Daarom mag je aan dit pand niet zomaar aanpassingen maken, ook niet als je er woont. Maar wat moet je dan doen als het in de zomer warm in huis wordt? En wat als de zon precies op je ramen schijnt? Moet je deze ongemakken dan maar voor lief nemen?

Een alternatief op elektrische zonwering

Als elektrische zonwering voor jou geen optie is, kun je ook kiezen voor een zonwerend doek. Deze vorm van zonwering past je pand niet permanent aan. Daarom mag je het zonder toestemming van de gemeente of overheid plaatsen. Maar heeft zulke zonwering verder nog voordelen? Ja, de screens:

  • Mogen altijd zonder toestemming worden geplaatst;

  • Zijn makkelijk en snel gemonteerd, zonder permanente veranderingen;

  • Zijn goedkoop (vanaf € 20,-);

  • Houden je pand 2 °C tot 8 °C koeler;

  • Zijn gemaakt van gecertificeerd materiaal;

  • Zijn duurzaam.

Houd je historische woning in originele staat

De zonwering van Sunwise Screens is de perfecte keuze voor historische gebouwen. Ze houden de warmte buiten en de koelte binnen, zonder dat je iets blijvends aan het gebouw verandert. Bovendien werken ze uitstekend in vochtige omgevingen, zoals kelders of badkamers. Waar andere zonwering op den duur schade kan veroorzaken in zulke ruimtes, is dat bij Sunwise Screens niet het geval. Je hebt geen vergunning nodig om ze te installeren en in de winter kun je ze gemakkelijk weer weghalen. En de volgende zomer? Dan zet je ze net zo makkelijk weer terug!

Kies voor de zonwering van Sunwise. Houd je monumentale pand in originele staat en verhoog je leefplezier.