Pakhuis Delft
Image default
Winkelen

Klaar voor het voorjaar met deze vier items in je kast!

Hoewel de meteorologische lente pas op 21 maart begint, durven we al langzaam te geloven dat de winter toch echt tot een einde aan het komen is. Is jouw garderobe al klaar voor het voorjaar? Deze vier items moet je absoluut in je kast hebben!

Lekkere sneakers

Sneakers zijn niet meer uit onze garderobe weg te denken. Zeker in het voorjaar zijn ze de ideale schoen om snel in te schieten als je naar buiten wilt. Ga voor een lekker luchtig model, bij voorkeur van echt leer, dat ademt het best. Naast de klassieke sportsneaker, heeft de geklede sneaker, zoals van Mason Garments, de laatste jaren een opmars gemaakt. Deze sneaker is ook uitstekend te combineren met wat nette kleding, zoals een jurkje of pantalon. Vooral de Amalfi sneaker is de perfecte loafer voor het voorjaar en de zomer!

Een zomerjas

Ga op zoek naar een fijne jas voor tussendoor. Vanaf maart begint je winterjas vaak een beetje te warm te worden. De ideale zomerjas/voorjaarsjas is niet gevoerd, maar wel winddicht. Zorg dus dat je je kraag toch nog tot redelijk hoog kunt dichtritsen, zodat je niet te veel afkoelt op stormachtige dagen.

Een spijkerjas

Ook in 2024 is en blijft denim hot en happening. Het combineren van verschillende kleuren en texturen denim is helemaal geen no go in het komende voorjaar. Wat ideaal is aan een spijkerjas, is dat deze zowel geschikt is voor buiten als binnen. Op de wat frissere dagen kan jouw spijkerjas dus dienst doen als extra laagje over je t-shirt. Op de wat warmere voorjaarsdagen is een spijkerjas een prima vervanger voor een echte buitenjas. Stop hem bijvoorbeeld in je tas, voor als het aan het einde van de dag wat afkoelt.

Een goede zonnebril

Tot slot: de meeste mensen beginnen pas echt met het shoppen van een zonnebril wanneer de zomer eraan komt, of al in volle gang is. Toch is het eigenlijk gedurende het hele jaar belangrijk om je ogen te beschermen tegen UV-straling. In de winter kent ons land niet zo veel zonuren, maar zeker als je veel in de auto zit, is een zonnebril met een goede UV-protectie voor je eigen veiligheid een absolute must.