Pakhuis Delft
Image default
Woning en Tuin

Zo vrolijk je jouw tuin op

Ben je jouw kale tuin zat en weet je niet zo goed waar je moet beginnen bij het opvrolijken van je tuin? Dit artikel is speciaal voor mensen die graag meer van hun tuin willen genieten. Lees hier meer over tips en ideeën!

Hoeveel ruimte heb je?

Om je tuin op te vrolijken moet je van te voren bepalen hoeveel ruimte je beschikbaar hebt. Misschien kun je maar een klein deel van je tuin beschikbaar stellen om bijvoorbeeld een meubelset te plaatsen. Maar ook kleine tuinen kun je al heel vrolijk en gezellig maken, je hebt geen grote tuin nodig om ervan te genieten. Zelfs een balkon kan je opfleuren zodat je er aangenamer zit. Meet van te voren op hoeveel ruimte je hebt als je kiest voor een tuinset kopen zodat je niet met een te grote tuinset thuis komt. 

Breng meer groen in je tuin

Een goede manier om je tuin gezelliger te maken is natuurlijk groen! Een tuin is een buitenruimte, daar horen dus planten en bloemen. Je kunt ervoor kiezen om gewoon wat planten in potten te kopen en te plaatsen waar je zelf wilt. Als je grond beschikbaar hebt waar je daadwerkelijk iets kan planten is het ook leuk om zaadjes in de grond te planten zodat je het proces kunt zien. Dit hoeven niet per se planten of bloemen te zijn, want je kunt ook zelf groenten kweken! Dan komt een tuin nog eens goed van pas. Zelf groenten kweken is ontzettend leuk en ook nog eens handig. Benieuwd naar wat leuke tips? Raadpleeg dan dit artikel en lees een aantal leuke tips!

Leuke tips

Naast het brengen van groen in je tuin en een tuinset kopen is het ook leuk om bijvoorbeeld een tuinkleed aan te schaffen. Dit brengt namelijk sfeer in je tuin, ze zijn beschikbaar in allerlei soorten en maten. Kijk eens online wat je allemaal kunt vinden, ze zijn net zo mooi als kleden voor in de woonkamer! Daarnaast kun je ook meer sfeer brengen door middel van verlichting, bijvoorbeeld waxinelichtjes of lantaarns. 

Conclusie

Het opvrolijken van je tuin kan heel simpel zijn. Kleine veranderingen kunnen vaak groot effect opleveren, als je nog geen tuinset hebt dan maakt een comfortabele zitplek een tuin al een heel stuk leuker. Het inbrengen van planten, bloemen of het kweken van groenten is niet alleen een leuke hobby maar ziet er ook fantastisch uit. Vergeet niet om rekening te houden met de ruimte die je beschikbaar hebt!