Pakhuis Delft
Image default
Aanbiedingen

alarmsystemen: betrouwbaar en compleet

Ajax alarmsystemen: betrouwbaar en compleet

Dit artikel gaat Ajax alarmsystemen. Dat bedrijf levert complete alarmsystemen. We zullen het in het vervolg hebben over woningen, maar de systemen zijn evengoed bruikbaar voor bedrijven. De systemen omvatten allerlei typen detectoren, veilige draadloze gegevensuitwisseling tussen de diverse componenten en een app om onder meer op afstand te worden geïnformeerd over mogelijke ongewenste situaties in je huis. Het kunnen reageren op een probleem begint vanzelfsprekend bij de detectie ervan. In de volgende paragraaf gaan we in op de detectoren die deel kunnen uitmaken van een alarmsysteem.

Detectoren

Om in te kunnen grijpen bij situaties die kunnen leiden tot schade aan je huis en verloren gaan van waardevolle spullen, zijn betrouwbare detectoren essentieel. De situaties waarover we hier praten, zijn:

 

  • Inbraak
  • Brand
  • Overstroming

Ajax levert detectoren voor alle genoemde situaties. Bovendien zijn er videocamera’s.

Inbraak

Bij inbraakdetectoren praten we onder andere over bewegingsdetectie, voor binnen en buiten, detectie van brekend glas en van het openen van deuren.

Brand

Door niet alleen te letten op rookontwikkeling, maar ook op plotselinge temperatuurverhogingen, krijg je een meer betrouwbare branddetectie. Zelfs kan CO worden gedetecteerd. De branddetectoren zijn onderdeel van een alarmsysteem, maar kunnen daarnaast onafhankelijk een audioalarm afgeven. Ze hebben een knop, opdat je de werking van het alarm kan testen.

Overstroming

Met overstroming bedoelen we bijvoorbeeld een gebroken waterleiding, een lekkende was- of vaatwasmachine, of een kraan die vergeten werd af te sluiten. Een overstromingsdetector van dit merk detecteert niet alleen het opkomen van water, maar ook als dat weer verdwijnt.

Draadloze gegevensuitwisseling

We praten hier over een systeem in de zin dat alle componenten deel uitmaken van een draadloos netwerk. We noemen dat intelligente systemen/componenten. De detectoren bevatten niet alleen elektronica om de detectie te doen, maar ook om draadloos te kunnen communiceren. Dit merk heeft daarvoor zijn eigen technologie ontwikkeld, Jeweller genoemd. Die zorgt voor een zeer betrouwbare gegevensuitwisseling, over afstanden tot wel 2.000 meter. Er is een apparaat om het bereik van een netwerk uit te breiden. Er worden technieken gebruikt om gegevens te beschermen en verstoringen op te vangen. De centrale component van een netwerk is een zogenoemde hub. Andere intelligente componenten communiceren met de hub en niet onderling. Een belangrijk aspect is, dat wordt gedetecteerd als een detector niet meer reageert. We noemden al de app, waarmee je op afstand je alarmsysteem kunt beheren. Op je smartphone kan je zo een Ajax alarm ontvangen, en ook statusmeldingen.

https://draadloos-alarmsysteem.com/waarom-ajax-alarm