Pakhuis Delft
Image default
Sport

De beste fitnessapparaten voor thuis sporten

Wil je ook thuis gaan sporten, maar weet je niet welke spullen je het beste kunt kopen? Geen probleem! We willen je graag helpen! In dit artikel geven we je gratis advies en tips over welke fitnessartikelen het beste zijn om thuis te kopen. Laten we meteen beginnen!

Dumbbells

Het is eigenlijk altijd noodzakelijk om wat dumbbells aan je uitrusting toe te voegen. Met een set gewichten kun je thuis verschillende oefeningen doen om verschillende spiergroepen te trainen, zoals je borst en rug. Als je snel wilt beginnen met krachttraining, is het een goed idee om een set verstelbare dumbbells te kopen. Gewichten van 5 kg en 20 kg zijn belangrijk om thuis te hebben. Als je je spullen netjes wilt houden en niet wilt dat ze rondzwerven, kun je een set dumbbells met een rek nemen. Zo blijven ze altijd op hun plek en klaar voor je training.

Halterstang

Als je echt serieus en intensief wilt trainen, heb je halters nodig. Met een halterstang en gewichtsschijven kun je oefeningen zoals de deadlift en benchpress goed doen. Het is wel belangrijk om rubberen vloertegels te gebruiken, zodat het geluid minder wordt en je buren er geen last van hebben. Een trainingsbank en een rek om de halterstang in te leggen zijn ook belangrijk om toe te voegen.

Hometrainer

De hometrainer is een kleine fiets die gemakkelijk in je huis past. Je kunt hem simpelweg in de woonkamer of slaapkamer plaatsen, vooral als je er een kiest die je kunt opvouwen. Deze machine is perfect als je wilt afvallen. Door te fietsen met weerstand train je je hele onderlichaam en verbrand je extra calorieën. Als je vaak last hebt van blessures of aan het herstellen bent, is de hometrainer ideaal voor jou. Je kunt het zadel en het stuur aanpassen aan jouw ideale hoogte, zodat je een comfortabele houding kunt aannemen. Bovendien is de hometrainer zeer geschikt voor intensieve vetverbranding. Met een ingebouwd programma kun je trainen in de zone waarin je het meeste vet verbrandt, gebaseerd op je hartslag.

Elastieken

Weerstandsbanden en elastieken zijn handig om thuis te sporten. Met een paar van deze banden kun je alle spiergroepen goed trainen. Met een weerstandsband kun je de oefening moeilijker maken en deze vervolgens doen met je eigen lichaamsgewicht. Een elastiek kan worden gebruikt voor bijna elke oefening. Je maakt het vast aan iets en zo kun je meer weerstand voelen wanneer je trekt of duwt. Welke apparaten ga jij in huis halen?