Pakhuis Delft
Image default
Woningen

De juiste tegels kiezen voor je badkamer

Een van de meest verwachte beslissingen bij het renoveren van je badkamer is het kiezen van de badkamer tegels. Ze zetten de toon voor het algehele uiterlijk en gevoel van de badkamer en zullen hoogstwaarschijnlijk het eerste zijn dat opvalt. Het kiezen van de juiste tegels kan frustrerend zijn vanwege het overweldigende aantal beschikbare opties. Kies je voor lichte of donkere badkamertegels? Houd je van grote of kleine tegels? Wil je het mat of glanzend afwerken? Kies je voor iets strak en modern of voor iets dat gestructureerd en organisch is? Denk goed na over wat je wilt om een keuze te maken die bij je past.

Een ontwerp kiezen voor je badkamertegels

Vloertegels hoeven niet simpel en saai te zijn. Je kunt experimenteren met tegels die een houtachtige structuur hebben. Daarnaast kun je kiezen voor een eenvoudige zwart-witte badkamertegel om een ​​aantrekkelijk dambord concept te creëren. Dit is iets waar je rekening mee moet houden als je een monochrome badkamer wilt. Mozaïek tegels kunnen worden gebruikt om een ​​erg saaie vloerruimte te verfraaien, vooral als je creatief wilt zijn. Zorg ervoor dat de tegels op je muur en die op de vloer op elkaar zijn afgestemd.

Kies kleuren die bij jou passen

De kleur van de badkamertegels moet door niemand minder dan jijzelf worden gekozen. Gebruik lichtere en eenvoudige badkamertegels om het kindvriendelijker te maken als je een gezinsbadkamer hebt. Een meer stijlvol kleurenschema zoals een prachtige grijze geglazuurde tegels is een goede keuze als je een gezin hebt. Er zijn geen regels over welke kleuren je wel of niet kunt gebruiken bij het kiezen van de tegels voor je badkamer. Het is nog steeds aan jezelf welke kleuren je voor je badkamer wilt. Jij bent het immers die ze gaat gebruiken. Je kunt ook verschillende kleuren en stijlen gebruiken voor verschillende badkamers in je huis. Je kunt een andere tegel in het damestoilet of in een andere badkamer hebben. Vermijd het gebruik van grote tegels als je met een kleine badkamer werkt. Hierdoor lijkt je badkamer veel kleiner dan hij in werkelijkheid is. Er zijn verschillende goede alternatieven waar je uit kunt kiezen. Basic en kleinere badkamertegels zijn aantrekkelijk voor kleine badkamers. Het enige nadeel is dat het veel tijd en moeite kan kosten om de tegels aan te brengen. Het eindresultaat zal nog steeds de moeite waard zijn.