Pakhuis Delft
Image default
Bedrijven

Tips om je bank te reinigen met een stoomreiniger

Als je huisdieren hebt dan krijgt, vooral gestoffeerde meubilair, nogal wat stof, haar en ongewenste geurtjes. Daarom kan het een goed idee zijn om je bank te reinigen met een stoomreiniger. Een stoomreiniger reinigt niet alleen, maar laat je bank ook weer lekker fris ruiken. Door de hoge temperatuur van het stoom verdwijnen bijna alle micro-organismen. Bovendien heb je geen chemische reinigingsmiddelen nodig.

 

Tip 1: stofzuig grondig

Zorg er eerst voor dat je alle kruimels, stofjes en haren weghaalt door je bank grondig te stofzuigen. Doe je dit niet, dan kun je vlekken veroorzaken met de stoomreiniger.

 

Tip 2: controleer de stof

Je bank moet wel tegen de hitte van de stoom kunnen, anders beschadig je de stof, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Vaak kun je ergens informatie vinden met een label. Kun je die niet vinden, neem dat het zekere voor het onzekere. Natuurlijke stoffen zijn vaak minder goed bestand tegen hitte. Synthetische stoffen zoals polyester kunnen hier beter tegen.

 

Tip 3: kleurrechtheid

De kleur van je bank wil je natuurlijk behouden.  De kleur van je bank kan tijdens het stomen lichter worden, vervagen of zelfs gaan vlekken. Het is belangrijk dat je de stof altijd eerst even test.

 

Tip 4: behandel vlekken voor

Hardnekkige vlekken zoals chocolade behandel je het beste voordat je aan de slag gaat met de stoomreiniger. Dit doe je bijvoorbeeld met een sopje van warm water of babydoekjes.

 

Tip 5: laten drogen

Het is belangrijk dat je bank niet te nat, maar wel schoon wordt. Als je bank te nat is duurt het lang voordat hij weer droog is. Laat de bank dus zeker een hele middag drogen voordat je er weer op gaat zitten. Het is de moeite waard om de verwarming wat hoger te zetten of een een luchtontvochtiger te gebruiken.

https://banklatenreinigen.com/bank-reinigen-met-stoomreiniger/