Pakhuis Delft
Image default
Marketing

De wereld van de SEO specialisten

De wereld van de SEO specialisten

Misschien denk je nu wel wat is SEO en dat snap ik best, als je ondernemer bent zal je er ongetwijfeld wel van gehoord hebben. SEO is een afkorting en staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Ik heb ontdekt dat dit een vak apart is en dat er inmiddels steeds meer SEO specialisten zijn die hun diensten aanbieden. En dat is logisch, want tegenwoordig gebeurt alles op het wereld wijde web en daar zal je als ondernemer wel zichtbaar moeten zijn voor je klanten en ook nog het liefste de klanten in jouw doelgroep. 

 

Met specialisten aan de slag

Deze specialisten gaan met de ondernemer in gesprek en samen maken ze een plan en een goede tekst. De ondernemer hoeft hier verder zelf niets aan te doen, de SEO specialist neemt hem of haar alles uit handen. De SEO specialist houdt ook voortdurend de vinger aan de pols en zal blijven monitoren, verslag uitbrengen aan de ondernemer en eventueel bij gaan stellen.

 

Ook voordeel voor de consument

Voordeel voor de consument hoor ik je denken. Ik zal dit even toelichten en de vraag wat is SEO beantwoorden. De consument heeft ook veel baat bij deze optimalisatie. Ik neem aan dat jij ook weleens wat op zoekt via een zoekmachine. Laten we Google als voorbeeld nemen. Als ik op zoek ben naar een bepaald artikel bij mij in de buurt, dan typ ik op Google de zoekterm van het artikel in en mijn woonplaats. 

 

Ik krijg dan een hele lijst met bedrijven die dit artikel verkopen, ik heb dan meerdere keuzes waaruit ik kan kiezen, wat natuurlijk hartstikke fijn is, want zo kan ik ook vergelijken op prijs, locatie en eventuele aanbiedingen. Op deze manier wordt het zoeken voor mij ook een heel stuk makkelijker en veel overzichtelijker. Sommige artikelen worden ook op doelgroep gesorteerd, waardoor je beter geholpen wordt. 

https://socialroad.nl