Pakhuis Delft
Image default
Bedrijven

Duurzaamheid in je tuin

Duurzaamheid is de absolute trend van de afgelopen (en komende) jaren. Het komt overal terug; huizen, kleren maar voortaan ook in tuinen! Wil je graag weten hoe je jouw tuin kan verduurzamen? Je leest het hier!

 

Schapenhek

Zelfs het omheinen van je tuin kan op een duurzame manier. Kastanjehouten hekwerk is gemaakt van 100% duurzaam natuurlijk kastanjehout. Het gaat ongeveer 15-20 jaar mee en vergrijst op een natuurlijke manier. Het is in allerlei maten te verkrijgen of je kunt het eventueel nog laten begroeien om doorkijk te voorkomen. Een duurzame vervanger voor bijvoorbeeld een ijzeren hekwerk en het ziet er ook nog een stuk sfeervoller uit!

 

Zwembad

Altijd al gedroomd van lekker zwemmen in je eigen tuinen? Denk ook eens na over alternatieven voor een zwembad. Een zwemvijver is bijvoorbeeld een stuk duurzamer en je kan er ook in zwemmen! Een zwemvijver kan op duurzame manieren gefilterd worden, zodat er geen dure filter nodig is die veel stroom verbruikt. Je kunt er ook vissen in laten zwemmen of planten in laten groeien die op een natuurlijke manier ongedierte bestrijden.

 

Composthoop

Deze duurzame oplossing was vast nog niet in je op gekomen… Een composthoop in eigen tuin! Het kan gewoon en is super simpel. Reserveer in een hoekje van je tuin een plek waar je al je groenafval dumpt, het liefst uit het zicht. Na een tijdje begint dit te werken en kun je het uitrijden in je tuin als bemesting van je gazon. Super duurzaam!