Pakhuis Delft
Image default
Vakantie

Glamping Frankrijk

Vakantie vieren in Frankrijk doe je pas goed wanneer je aan het genieten bent. We zeggen tenslotte niet voor niets dat je moet “Leven als God in Frankrijk”.

Maar als je, net als zoveel anderen, bij “kamperen in Frankrijk” vooral visioenen krijgt van stinkende hurktoiletten, dan zul je bij het idee om in een tent op een Franse camping te verblijven niet meteen heel enthousiast worden.

Gelukkig is er wel het een en ander veranderd. Tegenwoordig kun je kamperen in luxe. Glamping heet dat (afgeleid van glamorous camping). Bij glamping verblijf je in een luxe safaritent of lodge (of zelfs een uniek verblijf zoals een boomhut of wijnvat) dat volledig is ingericht. Dus geen luchtbed dat langzaam leegloopt, maar een echt bed met comfortabel matras. En geen gepruts met campinggaz, maar een (eenvoudig) keukenblok waar je normale gerechten op kunt bereiden. Sommige glamping accommodaties hebben zelfs eigen sanitair.

Geen eigen sanitair is overigens geen ramp, want bij glamping verblijf je alleen op de betere campings. Dat betekent in ieder geval een fijn zwembad en goede (schone) sanitaire voorzieningen.

Bij Glampings.com zijn we altijd op zoek naar juweeltjes van glamping-bestemmingen. Dat is soms nog best lastig, want we laten alleen aanbieders toe bij wie alles klopt. Toch zijn we er in geslaagd al enkele tientallen aanbieders te vinden, in alle belangrijke regio’s van het land. Bij de ene accommodatie draait het om natuur, bij de andere om cultuur. En culiniair (en vinologisch) genieten? Dat doe je overal.

Boek vandaag nog jouw vakantie op een glamping waar je als glamping-gast eigenlijk maar één ding hebt waar je over na moet denken: wil ik vanavond rode wijn, of witte wijn bij het eten? Kijk op Glampings.com voor het meest actuele aanbod aan glamping accommodaties in Frankrijk.

https://www.glampings.com/