Pakhuis Delft
Image default
Recreation / Food

Voorbereiden voor een sollicitatiegesprek

Vindt jij het lastig om te gaan solliciteren, dan ben je niet de enige? De meeste mensen vinden solliciteren erg lastig, aangezien je vaak maar een kans hebt om je droombaan te krijgen. Je moet dus jezelf laten zien en in het korte gesprek, je laten bewijzen. In dit artikel lees je de 3 tips waar je aan kan houden om beter in kijkers te staan bij het bedrijf waar je solliciteert.

 

Zorg voor jezelf

Het is belangrijk om jezelf goed te verzorgen. Je wilt eenmaal niet verkeerd overkomen. Doe goed onderzoek naar hoe ze kleden in het bedrijf.  Is het een advocatenkantoor waar ze ervan uitgaan dat je in smoking aankomt of kun je in business informele kleding aankomen. Naast kleding is het belangrijk om je gezicht goed te verzorgen. Je gezicht is namelijk je visitekaartje en wordt gouw herinnert door de persoon die de sollicitatie afneemt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je haren goed zitten. Zoek bijvoorbeeld naar kappers in delft of in een andere regio. Als we toch over de stad Delft hebben is het ook een aanrader om in de kapsalon in delft aan te geven om je baard te trimmen.

 

Kom zelfverzekerd over

Zelfverzekerd over komen is een heel belangrijk punt waarop je wordt beoordeeld. De meeste bedrijven willen namelijk niet een onzekere persoon aannemen. Je knapt er echt op af en het is een aanrader om voor de spiegel alvast voor te bereiden. Naast het oefenen in een spiegel is het een aanrader om met een vriend, familielid of kennis een rollen spel te spelen.

 

De juiste antwoord geven

Het is een aanrader om alvast te oefenen op standaard vragen die de meeste bedrijven vragen. Bijvoorbeeld de vraag: “vertel eens wat over jezelf” is het een afknapper om je hele achtergrond te vertellen. Antwoord dus op de vraag iets over jezelf wat van waarde kan zijn van het bedrijf. Dus bijvoorbeeld ik ben 4 jaar al actief in de social media business en ben ervan overtuigd om mijn skills te kunnen inzetten om voor jullie meer verkeer te krijgen.

https://www.onekappers.nl/