Pakhuis Delft
Image default
Auto's en Motoren

Glascoating vs Keramische Coatings: De Ultieme Gids voor Auto Bescherming

Glascoating: De Nieuwe Standaard in Auto Lakbescherming

Wanneer u aan uw auto denkt, ziet u waarschijnlijk meer dan alleen een vervoersmiddel; u ziet een kostbaar bezit dat bescherming verdient. Tegenwoordig zoeken veel autoliefhebbers naar de beste bescherming voor hun voertuig, en daar komt glascoating in beeld. Maar wat is glascoating precies en hoe onderscheidt het zich van andere beschermende oplossingen zoals keramische coatings?

Wat is Glascoating?

Glascoating, ook bekend onder de chemische naam Siliciumdioxide (SiO2), staat bekend als de meest geavanceerde lakbescherming die momenteel op de markt is. In vergelijking met andere producten zoals Teflon en waxoyl-varianten, biedt glascoating een superieure, langdurige bescherming van minimaal 2 tot wel 5 jaar.

Een van de belangrijkste kenmerken van glascoating is dat het een harde beschermende laag vormt (tot een 9H hardheid). Hierdoor krijgen externe factoren zoals UV-straling, vuil, zout en chemicaliën minder kans om de lak van de auto aan te tasten. Het is een ware revolutie in de autoverzorgingsindustrie, en de resultaten spreken voor zich.

Glascoating vs. Keramische Coating

Hoewel zowel glascoating als keramische coatings bescherming bieden, zijn er enkele cruciale verschillen:

  1. Samenstelling: Glascoating is voornamelijk gemaakt van Siliciumdioxide (SiO2) en biedt een harde en duurzame beschermlaag. Aan de andere kant zijn keramische coatings gemaakt van Silicium en Koolstof (SiC), wat zorgt voor een sterke hechting aan de autolak.

  2. Duurzaamheid: Glascoating heeft een uitzonderlijke levensduur die kan variëren van 2 tot 5 jaar, afhankelijk van het onderhoud. Keramische coatings zijn vaak duurzamer tegen agressieve chemicaliën vanwege hun sterkere chemische verbinding.

  3. Uiterlijk: Glascoating verhoogt de glansgraad van de autolak, waardoor de auto er stralender en luxueuzer uitziet. Keramische coatings kunnen ook glans toevoegen, maar glascoating staat bekend om zijn superieure spiegelachtige afwerking.

Waarom Glascoating?

  1. Ongeëvenaarde Bescherming: Glascoating biedt een uitzonderlijke bescherming tegen allerlei schadelijke invloeden, van UV-stralen tot zout en vuil.

  2. Esthetische Voordelen: Met een verbeterde glansgraad kan uw auto eruit zien alsof hij net uit de showroom komt, elke keer dat u hem poetst.

  3. Zelfreinigende Werking: Dankzij de unieke samenstelling van glascoating, heeft vuil moeite om zich aan de lak te hechten, wat het schoonmaken vergemakkelijkt.

  4. Waterafstotend: De hydrofobe eigenschappen van glascoating zorgen ervoor dat waterdruppels van de auto af rollen, wat resulteert in minder watervlekken en een schonere auto.

Conclusie

De keuze voor autolakbescherming hangt af van uw behoeften en voorkeuren. Terwijl zowel glascoating als keramische coatings hun eigen voordelen bieden, staat glascoating bekend om zijn uitzonderlijke duurzaamheid en glans. Als u op zoek bent naar een investering die de levensduur van uw autolak verlengt en tegelijkertijd een onberispelijke glans biedt, dan is glascoating de juiste keuze voor u.

 

https://www.slikcardetailing.nl/glascoating/