Pakhuis Delft
Image default
Energie

HET VERDUURZAMEN VAN ENERGIE

Men ontkomt er op geen enkele manier aan, verduurzaming van energie. De prijzen stijgen de pan uit, de verwarming op standje laag. Daarom rijst de vraag, hoe te zorgen voor verduurzaming van energie. Hieronder drie tips om ermee aan de slag te gaan.

ZONNEPANELEN

Energie van de zon is de snelst groeiende energiebron. Afhankelijk van de ligging en grootte van de dakvlakken zijn zonnepanelen voor iedereen bereikbaar en rendabel. Naast verduurzamen kan er ook financieel voordeel uit panelen gehaald worden. De collectoren op het dak vangen de energie van de zon op, deze wordt vervolgens omgezet in elektriciteit voor woning of bedrijf. Het financiële voordeel zit hem dan in de elektriciteitsrekening welke aanzienlijk omlaag zal gaan.

WARMTEPOMP

Het systeem van de warmtepomp lijkt ingewikkeld. Het is een manier van verwarmen en koelen die nog niet vaak voorkomt. Met een warmtepomp kan de woning van warm tapwater worden voorzien, het zorgt tevens voor verwarming en verkoeling en dit alles op een natuurvriendelijke manier.

Een warmtepomp is een aanvulling of alternatief voor de gasgestookte CV ketel, bestaande uit een binnen en buiten unit. Een warmtepomp gebruikt de warmte van de buitenlucht, bodem of grondwater en zet dit om in warmte voor de woning. Eigenlijk heel eenvoudig en een uitstekende manier tot het verduurzamen van energie. Er zijn twee verschillende soorten, een warmtepomp die  enkel alleen gebruikt wordt zonder gas en de zogenaamde hybride pomp. Deze wordt gebruikt in combinatie met een gasgestookte CV ketel.

AIRCONDITIONING

Bij het woord airconditioning wordt al snel gedacht aan verkoeling. Maar buiten de koelfunctie kan een dergelijke installatie ook gebruikt worden als verwarming. Tegenwoordig zijn veel woningen voorzien van een airco. Dit is vaak te herkennen aan de vrij opvallende (meestal) witte units aan de gevel van een huis. De ingebouwde warmtepomp zorgt ervoor dat de warmte van binnen naar buiten wordt verplaatst. In de winter werkt dit proces omgekeerd, als het ware als een lucht-lucht warmtepomp. Een airco werkt daarom ook prima als het buiten vriest.

Airconditioning werkt door middel van stroom. Veel woningen met zonnepanelen kiezen voor deze methode omdat er dan niet alleen op gas bespaard wordt maar ook op stroom.

Vroeg of laat zal niemand meer ontkomen aan het verduurzamen van energie. Wellicht bieden bovenstaande tips een uitkomst om ermee aan de slag te gaan. Je kunt het ook aan experts als Timmer Elektrotechniek Ede overlaten. 

 

https://timmer-installaties.nl/