Pakhuis Delft
Image default
Hobby en vrije tijd

Hoe begin je met schilderen?

Door de lockdown van de corona crisis moeten steeds meer mensen thuis spenderen. De horeca en hotels zijn dicht. Vele mensen blijven daarom ook in hun vrije tijd maar thuis. Mensen houden hierdoor steeds meer tijd over om aan een nieuwe hobby te beginnen. Schilderen is zo’n hobby dat veel mensen willen doen maar er niet aan beginnen. Vaak komt dit omdat schilderen veel tijd kost. Door de lockdown is deze tijd er en je ziet hierdoor dat veel mensen schilderen gaan oppakken.

Bekijk het internet

Voordat je besluit of je zelf wilt gaan schilderen en alle benodigdheden in huis gaat halen kun je al op het internet kijken of je het daadwerkelijk iets vind. Op het internet staan namelijk heel veel filmpjes waarin mensen uitleg geven over schilderen. Vaak wordt via stappen uitgelegd hoe ze een schilderij opbouwen. Bepaalde technieken worden uitgelegd. Ook wordt uitgelegd op welke manier je het beste bepaalde dingen kunt schilderen. Met deze filmpjes leer je al veel en kun je beslissen of je zelf aan de slag wilt gaan.

Aan de slag gaan

Wanneer je besloten hebt om aan de slag te gaan dan heb je een paar spullen nodig. De basisspullen zijn natuurlijk verfkwasten, verf en een doek om je schilderij op te maken. Er zijn ook een aantal dingen die je kunt kopen om het schilderen voor jezelf makkelijker te maken die niet essentieel zijn. Een voorbeeld is een schildersezel. Een schildersezel gebruik je om je doek, verf en penselen op te zetten. Zo heb je geen extra tafel nodig en hoef je niet steeds te bukken. Zo zorgt een schildersezel dat het schilderen makkelijker gaat.

https://www.schildersezel-enzo.com/