Pakhuis Delft
Image default
Aanbiedingen

Je huis laten afkoelen

Het is weer bijna zover, de zomer komt eraan! Het zonnetje komt inmiddels weer vaker door en de blaadjes zitten alweer aan de bomen. Dit zorgt voor veel buitenplezier, maar met de komst van de zomer neemt de temperatuur ook weer toe. Dat betekend lekker buiten zitten met een goed boek, de BBQ aanknallen en de was buiten drogen in de zon. Helaas zit er ook een minder leuke kant aan het warme weer, de zomers worden de laatste jaren steeds warmer en veel Nederlandse woningen zijn niet bestemd tegen de hitte. Je kan je vast nog wel herinneren wanneer de laatste keer was dat je het liefst zonder een deken je bed in kroop omdat het bloedheet was op je slaapkamer. Om jou te behoeden voor de slecht nachtrust die hierop volgt hebben we in deze blog een aantal tips voor je klaargezet! Ben je benieuwd hoe je zelfs in de zomer lekker koel kan slapen? Lees dan gauw verder!

Laat overdag je huis doortochten
Een gemakkelijke en goedkope oplossing voor de zomerse hitte is het laten doortochten van je huis gedurende de dag. Je kan gerust je ramen en deuren in de ochtend en de avond open zetten, maar in de middag wanneer de zon op zijn warmst is kun je beter alles gesloten houden. Je huis heeft namelijk een isolerende werking die de hitte, tot op zekere hoogte, buiten houdt. Door in de ochtend en avond de buitenlucht binnen te laten komen koelt je huis van binnen af en kun je beter slapen. Het nadeel aan deze oplossing is het ongedierte wat meekomt met de koele lucht. Vliegen en muggen voelen zich vaak net iets te welkom, en daar zit niemand op te wachten.

De ultieme oplossing
Een airco verzorgt verkoeling, zonder nadelen. Denkt u zelf na over het aanschaffen van een airco? Kijk dan eens op de site van Piest, airco’s kopen in enschede doet u het beste bij Piest!

 

https://www.piest.nl/