Pakhuis Delft
Image default
Auto's en Motoren

Mobilhome verkopen of Inruilen?

Wil jij jouw mobilhome verkopen of inruilen? In dit artikel gaan wij daar dieper op in. Waar moet je opletten? Hoe bepaal je de waarde? Op welke platformen kun jij hem aanbieden? Dat gaan wij allemaal behandelen. Het is belangrijk om goed na te denken over de verkoop van jouw mobilhome, misschien kun je hem bijvoorbeeld verhuren in plaats van verkopen. Indien je het geld direct hard nodig hebt dan is verkopen misschien toch wel de beste optie. Wij geven alvast één tip, maak altijd goede afspraken en leg deze vast op papier, bewaar ze vervolgens goed.

Waardebepaling

Er zijn verschillende manieren om de waarde van je mobilhome te bepalen. De dagwaarde is altijd afhankelijk van de uitvoering en de algehele staat van de mobilhome. Je zou bijvoorbeeld op websites zoals marktplaats vergelijkbare modellen kunnen zoeken en de prijzen vergelijken. Kijk dan niet alleen puur naar de prijzen maar ook naar de advertentie beschrijving, heeft de mobilhome bijvoorbeeld schade? En wat doet dat met de prijzen? Online zijn er ook genoeg bedrijven te vinden die jouw mobilhome kunnen taxeren. Ook zou je jouw verzekeraar om een taxatie kunnen vragen.

Inruilen

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om jouw mobilhome in te ruilen voor een andere. Doe dan altijd een kentekencheck om te zien hoeveel de andere mobilhome waard is. Via een kentekencheck kun je ook altijd het schadeverleden inzien. Ook kun je zien of er eventueel is gesjoemeld met de kilometerstand. Als de mobilhome over een NAP beschikt( dit staat voor nationale auto pas) dan klopt de opgegeven kilometerstand. Wanneer jij niets te verbergen hebt kun je een kentekencheck ook gebruiken als bewijs voor de staat van jouwmobilhome, zo geef jij potentiele klanten meer vertrouwen wanneer jij jouw mobilhome verkopen wil.

Waar verkopen of inruilen

Er zijn natuurlijk verschillende manieren om jouw mobilhome te verkopen of in te ruilen. Je kunt het doen via bijvoorbeeld marktplaats, facebook of websites die puur zijn gericht op de verkoop van tweedehands mobilhome. Ook kun je zoals vroeger een briefje op jouw mobilhome plakken. Wanneer je hem verkoopt aan een particulier maak dan altijd goede afspraken. Zet de afspraken, zoals bijvoorbeeld de prijs, de datum van overname en de naam van de koper op papier en onderteken deze beide. Dan kan jij niet besodemieterd worden. Ook al schrijf je het op een bierviltje, het is altijd rechtsgeldig. Wij raden aan om jouw mobilhome altijd in te ruilen bij een officiële dealer, besluit je het toch met een particulier te doen? Doe dan altijd de kentekencheck en zet ook alles op papier. Zo voorkom jij een miskoop.