Pakhuis Delft
Image default
Bedrijven

Op zoek naar een houten eettafel?

Een houten eettafel is een prachtige aanwinst voor elke eetkamer of keuken. De tafel steigerhout is een populaire keuze onder veel mensen. Dit komt omdat steigerhout een unieke uitstraling heeft en zorgt voor een warme en natuurlijke sfeer in de ruimte. Bovendien is steigerhout duurzaam en kan het jarenlang meegaan.

Eikenhouten tafel

Eiken tafels is ook een populaire keuze voor eettafels. Eiken is een hardhoutsoort en heeft een warme uitstraling met een natuurlijke structuur. Het is ook duurzaam en kan jarenlang meegaan. Een eiken tafel is een investering voor de toekomst en is een stijlvolle toevoeging aan de eetkamer of keuken.

Uiterlijk

Houten eettafels zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, maten en vormen. Of het nu gaat om een ronde tafel, een rechthoekige tafel of een rechthoekige tafel met ronde afwerking. Er is dus voor iedereen wel een geschikt model te vinden. Bovendien zijn houten tafels gemakkelijk te onderhouden en kunnen ze eenvoudig worden gepoetst of opgefrist met behulp van speciale oliën of lakken. 

Oliën en Lakken

Door de tafels regelmatig te onderhouden met oliën of lakken zal de tafel langer meegaan. De lakken en oliën die je kan gebruiken voor het onderhouden van de tafel moeten geschikt zijn voor het type hout, dus bijvoorbeeld hardhout. Door de tafel met bijvoorbeeld oliën te behandelen zal de tafel mooi blijven, maar het voorkomt ook dat er vlekken in de tafel gaan trekken. Dit kunnen bijvoorbeeld vochtdruppels of etensresten zijn die niet goed schoongemaakt zijn van de tafel.

Stijl

Een houten eettafel kan bijvoorbeeld worden gecombineerd met verschillende soorten stoelen, van modern tot traditionele stijl. Op deze manier zorg je voor een unieke look in de eetkamer of keuken. Het is ook mogelijk om houten eettafels aan te passen aan uw specifieke wensen, zoals de grootte of de afwerking, om zo een uniek en persoonlijk meubelstuk te creëren.

Formaat

Het is belangrijk om te overwegen hoe vaak de tafel gebruikt wordt en hoeveel ruimte er beschikbaar is in de eetkamer of keuken bij het kiezen van een houten eettafel. Een grote tafel is geschikt voor gezinnen of mensen die vaak gezelschap hebben, terwijl een kleinere tafel geschikter is voor kleinere huishoudens of kleinere ruimtes.

Duurzaam

Houten eettafels zijn ook een duurzame keuze, omdat ze gemaakt zijn van een natuurlijk materiaal dat kan worden hergebruikt of gerecycled. Als de tafel goed onderhouden wordt, kan het jarenlang meegaan en kan het zelfs een familie-erfstuk worden.