Pakhuis Delft
Image default
Eten en drinken

Rauwe honing, wat is het, wat zijn de voordelen en waar kopen?

Dit wil je graag weten als je honing koopt!

Als er één product is wat wel een beetje extra waardering kan gebruiken is het wel honing. Vooral omdat de producent van dit vloeibare goud, de hard werkende honingbij is. Het ontstaan van honing is een indrukwekkend en ingenieus proces. Alleen al hierom is het begrijpelijk dat een echte rauwe honing een kostbaar en waardevol product is.

Ga voor rauw

Op het gebied van honing is het aanbod erg groot en divers. Steeds vaker is de consument zich bewust van de mooie eigenschappen van honing. Als vervanger van geraffineerde suiker of als bestanddeel in onze huidverzorgingsproducten. Om een juiste keuze te maken uit alle aanbod, is het van belang om iets meer toe te lichten over rauwe honing. De échte rauwe honing vind je rechtstreeks bij de imker of bij (online)verkooppunten van rauwe honing. Het mooie van rauwe honing is dat deze tijdens het productieproces niet verhit wordt boven de 40 graden.

Waarom is dit belangrijk?

Honing bevat van nature veel vitaminen, mineralen en enzymen. Aan deze stofjes in de honing worden veel geneeskrachtige eigenschappen toegeschreven. Van vroeger uit werd honing al ingezet bij verschillende kwalen, zoals ter ondersteuning van wondgenezing. Bij een temperatuur van meer dan 40 graden Celsius, zal de werking van deze antibacteriële enzymen verloren gaan. Bij fabrieksverwerking van honing kan echter niet gegarandeerd worden dat de honing onverhit verwerkt wordt. Des te meer reden om bij de keuze van honing bij voorkeur de rauwe variant aan te schaffen.

Honing heeft zoveel te bieden

Het gebruik van honing als zoetmiddel is algemeen bekend. Maar wist je dat honing ook ingezet kan worden bij verschillende kwaaltjes of zelfs ter ondersteuning van je dieet? De combinatie van rauwe honing en Ceylon kaneel is bijvoorbeeld een hele mooie. Dagelijkse inname van een mengsel van deze twee ingrediënten, kan een positieve werking hebben bij gewrichtsontstekingen, darmproblemen, huidklachten en natuurlijk ter ondersteuning van het immuunsysteem. Ook bij hooikoortsklachten kan dagelijkse inname van rauwe honing verlichting bieden.

Natural beauty

De prachtige eigenschappen maken dat honing ook zeer geschikt is voor gebruik in crèmes en verzorgingsproducten. En omdat we graag zoveel mogelijk willen weten wat we op onze huid smeren, is honing als grondstof een echte aanrader. Ook de bijproducten, die ontstaan wanneer de bijen honing maken, worden vaak toegepast in huidverzorging. Zo wordt ‘Propolis’, een stofje dat bijen zelf aanmaken om hun raat op te bouwen, vaak toegevoegd aan crèmes ter behandeling van eczeem en wondjes. Het waardevolle bestanddeel ‘Royal Jelly’, het exclusieve voedzame goedje voor de bijenkoningin, heeft een ondersteunende werking tegen huidveroudering en houdt je huid zacht en soepel.

Smaakmaker

Het allerbelangrijkste blijft natuurlijk de heerlijke smaak van honing. En ook hierin is de keuze reuze. Afhankelijk van het soort honing zal de ene soort stevig en pittig van smaak zijn, zoals de Heidehoning, en is de ander licht en zeer vloeibaar, zoals de Acaciahoning. De lekkerste honing blijft daarom een kwestie van smaak. Al met al wordt honing online kopen ook steeds populairder. En gelukkig is er genoeg te kiezen.