Pakhuis Delft
Image default
Mode en Kleding

Sieraden zijn voor iedereen

De gedachte aan sieraden roept bij ieder mens andere associaties op. Sommigen houden van opzichtig, groot en opvallend, anderen geven de voorkeur aan discrete ontwerpen met filigraan ornamenten. De een denkt aan gouden en zilveren ringen, de ander aan setjes van halsketting, armband en oorbellen. Sieraden kunnen worden geassocieerd met bepaalde levensgebeurtenissen of levensfasen en dienen als symbool voor een grote verscheidenheid aan herinneringen. Tegenwoordig is er een verscheidenheid aan prachtige sieraden voor elk budget.

Sieraden voor vrouwen
De meeste juwelen worden waarschijnlijk door vrouwen gedragen. Veel vrouwen zijn in het bezit van een grote selectie van verschillende halskettingen, bijpassende armbanden en oorbellen en ringen. Voor sommigen mag het iets meer zijn, zij combineren hun sieraden op allerlei manieren en schitteren zo in het licht, anderen schitteren met eenvoudige pareloorbellen en een delicaat armbandje. Voor juwelen geldt hetzelfde als voor mode: ze moeten passen bij de drager en zij moet zich er prettig bij voelen!

Sieraden voor mannen
Mannen hebben allang juwelen voor zichzelf ontdekt. Klassiekers hier zijn ruwe leren armbanden, eenvoudige zilveren ringen, zegelringen, maar ook de een of andere oorbel. Juwelen voor mannen worden al lang niet meer als vreemd beschouwd; veel mannen tooien zich met een bijpassende armband bij hun horloge of dragen een discrete halsketting.

Sieraden voor kinderen
Het is niet ongewoon dat juwelen aan kinderen worden gegeven. Bijna elk klein meisje droomt ervan de juwelen van haar moeder te kunnen dragen. Voor kinderen zijn er betoverende juwelen met kleurrijke stenen en schattige motieven. Als de sieraden voor het kind duurzaam moeten zijn, worden voor kindersieraden ook kostbare materialen gebruikt, zoals goud en sterling zilver.