Pakhuis Delft
Image default
Bedrijven

Huis verkopen in Delft tegenwoordig niet meer voor beleggers

Het verkopen van een huis in Delft gaat inderdaad heel snel tegenwoordig. Maar waar mensen vroeger Delft zagen als studentenstad, is dit voor beleggers een stuk moeilijker gemaakt. Wat zijn beleggers? Beleggers kopen huizen op en verhuren deze. In een stad als Delft verhuren ze deze vooral aan studenten. Maar bij verhuur komt veel kijken! Zo is het verhuren aan studenten alleen mogelijk bij de mogelijkheid om kamerverhuur toe te passen of een woning te splitsen. En dat is exact waar gemeentes, zoals dus ook Delft en Den Haag, moeilijker in geworden zijn alshet gaat om het verlenen van de juiste vergunningen.

Daarom is het voor beleggers minder interessant om in Delft zelf een beleggingspand te kopen. En toch is de populariteit, ook in bij het verkopen van een huis in Delft, alleen maar meer geworden. Dat komt omdat Delft een centraal liggende plaats is met veel potentie. Beleggers kopen niet enkel voor studentenhuizen, maar ze investeren ook gewoon in het algemeen in vastgoed. En het verhuren kan natuurlijk ook gewoon aan gezinnen en andere mensen of alleenstaanden.

Het verkopen van een huis in Delft is nog steeds hot! Sterker nog, als u in Delft woont staan de beleggers binnen een uur op de stoep als men weet dat u uw woning aan een opkoper of belegger zou willen verkopen. Maar waar het 4 jaar terug nog 20% boven de vraagprijs deed, is dat nu wellicht minder. Maargoed u weet als geen ander dat in deze tijd de huizenprijzen zo in zo al 10 tot 30% is gestegen.

https://sonsrealestate.nl/huis-verkopen-delft/