Pakhuis Delft
Image default
Mode en Kleding

Tips bij het laten bedrukken van kleding

Hoewel bedrukken kleding Den Haag een opwindende manier kan zijn om je merk te promoten, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je er van tevoren tijd en moeite in steekt. Dit zal echt helpen bij eventuele problemen die zich later kunnen voordoen. Waar moet je dan allemaal op letten? Lees hier verder!

Het juiste formaat afbeelding

De afbeelding moet een specifieke resolutie en bestandsindeling hebben. Elke JPEG- of PNG-afbeelding kan worden gebruikt, maar deze moet een resolutie van minimaal 300 dpi (dots per inch) hebben. Wanneer je klaar bent om om ontwerp te uploaden, kun je het formaat van je ontwerp wijzigen en bijsnijden. Op deze manier ziet het er goed uit op de kleine maat van een shirt voordat je het uploadt op grote maten zoals 3XL en 4XL shirts.

De afdrukmethode

Je kunt de afdrukmethode opzoeken die is gebruikt om een ​​kledingstuk te maken voordat je het koopt. Direct naar kleding bedrukken, warmte-overdracht bedrukken en zeefdruk zijn de meest voorkomende soorten methoden om kleding te bedrukken. Ze hebben allemaal net een ander resultaat, dus laat je vooraf goed informeren over de mogelijkheden.

De juiste maat

Het is belangrijk om de maten te weten. Voordat je aan de slag gaat, moet je ervoor zorgen dat de maten van je kleding overeenkomen met die in de huidige voorraad van je bedrijf. Er moeten  voldoende opties beschikbaar zijn voor alle klanten. Het is ook absoluut noodzakelijk dat je praktische kennis hebt van eventuele minimale bestelhoeveelheden die aan elke maat zijn gekoppeld. Bouw een relatie op Magicprint die je hierbij kunnen helpen. Zorg ervoor dat alle mensen die aan dit project meewerken, toegang hebben tot nauwkeurige gegevens over welke kledingstukken in de loop van de tijd zijn verkocht per geslacht en leeftijdsgroep.

De plaatsing van het logo

Waar ga je het logo plaatsen? Het is belangrijk om in gedachten te houden hoe je wilt dat het logo eruit ziet wanneer het daadwerkelijk wordt gebruikt. Als het je doel is dat klanten de kleding van je merk jarenlang dragen, moet je bedenken waar het logo op het kledingstuk komt. Weet je dat de meeste mensen grote overhemden of jassen zullen dragen? Op dit moment kan het zinvol zijn om je bedrijfsnaam of logo op de voorkant van de borst te plaatsen. Op deze manier kan het gemakkelijk door anderen worden gezien.

Gebruik donkere kleding voor afdrukken met witte inkt

Een kledingstuk moet donker zijn voor afdrukken met witte inkt. Witte inkt is veel beter zichtbaar op donkere kledingstukken, waardoor het resulterende ontwerp opvalt. Als je van plan bent om witte inkt te gebruiken om af te drukken, kies dan een lichte kleur als achtergrond in plaats van een zwarte, omdat het gemakkelijker is om de witte kleur goed te zien op lichte kledingstukken.