Pakhuis Delft
Image default
Eten en drinken

Verschillende soorten restaurants

Zodra het weer een keertje tijd is om uit eten te gaan, kun je maar niet genoeg krijgen van alle keuzes van restaurants in de buurt die je hebt. Soms wordt er nog wel eens vergeten wat voor manieren van uit eten je nu eigenlijk hebt. Daarom hier een kleine opfrisser. 

Fastfood

Het is snel, gemakkelijk en bijna iedereen houdt ervan. Er zijn in Nederland zo ontzettend veel fastfood restaurant. Je kunt ze bijna niet eens allemaal onthouden. Natuurlijk is het allemaal niet zo gezond, maar dat mag ook wel voor een keertje. Een fastfood restaurant  is ideaal als er kinderen mee op pad gaan en je hoeft er ook niet van te voren te reserveren. Dat scheelt een hoop gedoe en stress. Want er is altijd wel plek. Wel wordt het iets lastiger als je met een grote groep bent, maar dan kun je op zoek gaan naar een groter filiaal. De kosten bij een fastfood restaurant zijn uiteraard ook een stuk minder duur. Je kunt het eten niet vergelijken met andere restaurants, maar als je een beetje op je geld wilt letten of niet veel te besteden hebt, is dit een erg goede optie. 

Lopend buffet 

Erg populair in Nederland is een restaurant met een lopend buffet. Dan betaalt je één bedrag en kun je twee, 2,5 of zelf drie uur blijven eten. Er zijn dan meerdere soorten gerechten en desserts waar je uit kunt kiezen en vaak is frisdrank, thee, koffie en water hierbij ook inbegrepen. Voor alcoholische dranken moet je alleen extra betalen. Voor een verjaardag kan dit heel gezellig zijn of om een kerstbuffet te bestellen want dan reserveer je van te voren een grote tafel. Een lopend buffet heeft voor iedereen wel wat en daarom kom je dus nooit met een lege maag thuis. Waar je wel op moet letten, is dat je niet onnodig eten verspilt. Dit kan namelijk wel in rekening worden gebracht. Dat wil je uiteraard niet, want je betaald al voor de tijd dat je er zit. 

À la carte

Dan heb je als derde optie nog de à la carte. Dit komt uit de engels taal en is eigenlijk bestellen vanaf een menukaart. Hier ben je dus niet aan het lopen en vaak weet je van te voren niet hoe een gerecht er precies uit ziet. Iedereen besteld dus individueel een gerecht en je kunt er ook voor kiezen om deze met elkaar te delen. Van te voren kun je reviews opzoeken en als je al weet dat het eten lekker is, valt er niet over te twijfelen. Ook kan het leuk zijn om gewoon eens een keer iets nieuws te proberen en een restaurant te kiezen die je helemaal niet kent. Zo verbreed je jouw eet palet. Het kan je ook nog eens verbazen en wie weet wil je dit wel ieder weekend doen. Vaak kom je met à la carte bij elkaar wel duurder uit dan een lopend buffet restaurant. 

Dit zijn de voornaamste restaurants die er in nederland worden gebruikt. Het is vooral leuk om vanalles wel een keer te proberen, want alleen zo weet je wat jij echt lekker vindt. Vraag ook gerust je gasten om advies. Zo heeft iedereen een avond waar ze heerlijk kunnen genieten van al het eten.