Pakhuis Delft
Image default
Attracties

Waarom een schoolreis naar een openluchtzwembad een perfect idee is

Het Brabantse Drunen herbergt een perfecte plek voor een schoolreis of een uitje met je gezin. Openluchtzwembad Het Run, onderdeel van de Billybird parken, staat garant voor urenlange waterpret voor kinderen van alle leeftijden. Een schoolreis naar een buitenzwembad is om meerdere reden een slimme keuze. Niet alleen biedt het vermaak voor jong en oud, het heeft ook een aantal positieve effecten op zowel lichaam als geest.

 

Schoolreizen boordevol beweging

Een schoolreis naar een buitenzwembad zorgt er niet alleen voor dat kinderen urenlang plezier beleven in het water. Het zorgt er ook nog eens voor dat ze lekker in beweging zijn. Vandaag de dag blijven kinderen steeds vaker binnen en verkiezen de televisie of de laptop boven het buiten spelen met vriendjes of buurtgenootjes. Een bezoek aan een openluchtzwembad in de warmste maanden van het jaar zorgt ervoor dat kinderen eens flink in beweging komen. En misschien brengt het hen en hun ouders ook nog eens op het idee om dit wat vaker te doen.

 

De voordelen van buiten zijn

Niet alleen de beweging, maar ook het buiten zijn op zich is belangrijk voor kinderen. Diverse studies hebben bewezen dat kinderen blij worden van het vrij buiten spelen met leeftijdsgenootjes. Andere onderzoeken hebben uitgewezen dat het buiten zijn zelfs bijdraagt aan een verbeterd concentratievermogen. Alhoewel één schoolreis natuurlijk geen magische veranderingen teweegbrengt, kan het wel een trigger zijn om dit leuke uitje nog eens te herhalen met het eigen gezin. En bovendien: alle beetjes helpen.

 

Het pluspunt voor ouders en begeleiders

Eerlijk is eerlijk, een schoolreis roept bij veel volwassenen in bepaalde mate een stressreactie op. Blije kinderen die in hun enthousiasme van hot naar her rennen…. op zich een mooi gegeven, maar voor jou als volwassene moeilijk om de hele dag te controleren. Of het nu je eigen kinderen zijn, of de klasgenootjes of vriendjes en vriendinnetjes van je zoon of dochter. Maak je een schoolreis naar een buitenzwembad, dan houd je gemakkelijk het overzicht. Alle kinderen bevinden zich op een vrij afgebakende plek. Dit zorgt voor meer rust en leidt ertoe dat ook jij van je dag kunt genieten.

 

https://billybird.nl/hemelrijk/