Pakhuis Delft
Image default
Vakantie

Dingen die u moet doen tijdens uw eerste bezoek aan Lissabon

Lissabon is een van de oudste steden van Europa. Deze stad is werkelijk een prachtige plek waar verschillende culturele tradities nu vermengd zijn met moderniteit; hier vindt u invloeden van Romeinse, Moorse, Germaanse, Noorse, islamitische en Gallaecische culturen vermengd in de prachtige stadsarchitectuur en stedelijke ruimte.

 

Als u naar Lissabon reist, zijn er duizenden dingen die u kunt doen; hier vindt u een bruisend nachtleven, prachtige gebouwen en een unieke mix van attracties die u zeker moet bezoeken.  Hier zijn onze top 5 dingen die u moet doen wanneer u voor het eerst naar Lissabon reist:

Verken het kasteel van Sao Jorge

Dit kasteel is een buitengewoon oud Moors fort, gebouwd op een heuvel met uitzicht op Lissabon en de rivier de Taag. Het is echt een spectaculaire plek om panoramische foto’s van de stad te maken. Het prachtige uitzicht maakt het een van de meest populaire plaatsen om te bezoeken in Lissabon.  

Aanschouw de Belem Toren

Dit is waarschijnlijk het meest iconische gebouw in de stad. De Belem toren werd gebouwd aan de oevers van de rivier de Taag, en werd gewoonlijk gebouwd om de stad te verdedigen en als een ceremonieel uitstapje naar Lissabon. 

Geniet van de natuur in de dierentuin van Lissabon

Dit is een goede optie als u van plan bent een familie-uitstapje te maken. De dierentuin van Lissabon is enorm groot en zit vol met indrukwekkende dieren. Het is een volledige dagtocht als u alles wilt zien en van de natuur wilt genieten. Naast de ingang van de dierentuin vindt u Animax, een recreatiegebied met attracties voor kinderen, diverse restaurants en winkels om een leuke en complete dag door te brengen.

Bezoek het Jeronimo’s Klooster

Dit is een van de meest bezochte plaatsen in Lissabon, het is ook een van de beste voorbeelden van laatgotische Manueline-architectuur, dus kijk eens goed naar de ingewikkelde detaillering wanneer u een bezoek brengt.

Neem de 28

Lijn 28 is waarschijnlijk een van de meest populaire tramlijnen om de stad te doorkruisen. Het is de moeite waard om op te merken dat Lissabon een stad is die op heuvels is gebouwd, het historische centrum van de stad is gebouwd op zeven heuvels; sommige straten zijn smal en steil, dus u loopt de heuvels op als u de tram niet neemt.

 

Als u zich zorgen maakt over het vervoer. Lissabon heeft een uitstekend en goedkoop openbaar vervoersnetwerk, inclusief trams, bussen, trein, metro en zelfs veerboten. U kunt hier een auto huren in de stad Lissabonof op de luchthaven https://www.autoportugal.nl/nl-luchthaven-lissabon-portela/, maar het is niet onmisbaar, tenzij u van plan bent om naar een andere stad te reizen. Rijden in Lissabon kan ingewikkeld zijn, vooral gezien de smalle straatjes, steile heuvels en het drukke verkeer. Parkeren is ook zeer beperkt en kan erg duur zijn.

https://www.autoportugal.nl