Pakhuis Delft
Image default
Huishoudelijk

Wat te doen met het oude meubelstuk

Stofferen is een trend die steeds meer opkomend is. Je meubels een nieuw leven, in plaats van een nieuw meubelstuk kopen.

 

Stofferen, wat is dat?

Bij stofferen krijgen meubels een nieuw leven. In dit proces worden oude meubelstukken gerepareerd of gerestaureerd. Naast het repareren van het oude meubelstuk, wordt er ook vaak gekozen om het meubelstuk te restaureren. Eigenaren vinden het vaker lastig om een afscheid van een meubelstuk, die al een paar jaren van vaste waarde is binnenhuis. De eigenaar van het meubelstuk kan zelf bepalen wat met het meubelstuk gaat gebeuren. Zo kan er gekozen worden uit verschillende materialen en keuren. Door deze optie, kan de eigenaar zelf bepalen hoeveel geld het stofferen zal bedragen. Zo kan er bijvoorbeeld een prijsverschil zitten in een bank stofferen. Als men het meubelstuk laat stofferen, kan het meubelstuk een hele nieuwe look krijgen. Dit kan ervoor zorgen dat de eigenaar weer een nieuw “wow” effect krijgt, wanneer diegene weer het meubelstuk ziet.

 

Tijd voor vervanging, wat nu?

Naast stofferen kunnen er nog voor andere opties worden gekozen met betrekking tot het oude meubelstuk. Er zijn duurzame manieren waarvoor de eigenaren kan kiezen. De eigenaar kan er bijvoorbeeld voor kiezen om het oude meubelstuk te verkopen op internet. Er zijn verschillende internetsites waar men de oude meubelstukken kan verkopen. Er zijn bijvoorbeeld studenten die op zoek zijn naar een goedkoop meubelstuk. Een ander duurzame oplossing is om het oude meubelstuk in te ruilen. Het is mogelijk om je oude meubelstuk in te ruilen, tegen een vergoeding. De vergoeding kan zijn dat je een bepaalde korting kan krijgen op een nieuw meubelstuk of een vergoeding in contant geld. De organisatie die het oude meubelstuk heeft ontvangen, knapt in de meeste gevallen het oude meubelstuk op. Hierdoor kan de organisatie het product opnieuw in de verkoop zetten. Ook is het mogelijk om het oude meubelstuk naar een tweedehandswinkeltje te brengen. In de meeste gevallen is dit tegen geen vergoeding. Een andere duurzame oplossing is het brengen van het oude meubelstuk naar het grofvuil. Bij het grofvuil kan het oude meubelstuk op een duurzame manier worden verwerkt.