Pakhuis Delft
Image default
Aanbiedingen

5 manieren om hout in je tuin te verwerken

Je tuin is het visitekaartje van je huis. Wanneer jij gasten ontvangt, is dit het eerste wat ze in veel gevallen te zien krijgen. Hun eerste indruk moet gelijk positief zijn: het liefst wil je ze verwelkomen zonder nog maar een woord gesproken te hebben. Door hout in je tuin te verwerken doe je dit, aangezien hout een warme, gezellige sfeer met zich meebrengt. In deze blog geven we je vijf manieren om dit te doen!

1. Schutting

De eerste indruk van de tuin kan al opgevangen worden zonder dat de tuin is betreden! Door een houten schutting rondom je tuin te plaatsen, zorg jij voor privacy, maar zorg je ook voor een sfeerbepalend element dat vanuit de hele tuin gezien kan worden. Je gasten betreden je tuin door een mooie houten poort die perfect in je schutting past, waardoor de toon is gezet. 

2. Overkapping

Nodig jij je gasten uit vanwege het goede weer, dan hoeven ze ook niet binnen te zitten! Door een houten overkapping in je tuin te plaatsen, creëer jij een zitplek waar jij en je gasten de hele avond kunnen blijven zitten. Je richt de overkapping op een mooie wijze in, waardoor je zorgt voor comfort en waardoor je een uitnodigend geheel maakt. ’s Nachts kan het snel afkoelen, dus zorg voor heaters of voor dekens, zodat jullie het zo laat kunnen willen zoals jullie zelf willen.

3. Tuintafels

Hout is erg mooi om te gebruiken, maar sommigen houden er niet van wanneer dit direct in je gezicht wordt gedrukt. Door voor houten tuintafels te kiezen, verwerk jij dit materiaal op subtiele wijze. Je kunt je gasten uitnodigen voor een diner of een spelletjesavond en dit houten element het middelpunt van je avond maken. Zo bepaal jij de sfeer!

4. Bloempotten

Een tuinelement waar veel mensen niet gelijk aan hout denken, is de bloempot. Toch is dit een uitstekende manier om dit materiaal in je tuin te verwerken, omdat het erg mooi staat met de combinatie van de groene planten die je in de bloempot plaatst. Hout is een natuurlijke grondstof, dus door de combinatie met andere natuurlijke elementen te maken, creëer jij een erg mooi geheel.

5. Een schommel

Als laatste vinden we het belangrijk dat niet alleen jij kan genieten van je tuin, maar ook je kinderen. Dit hoeft niet ten koste te gaan van het gebruik van hout: een houten schommel is namelijk een erg voor de hand liggende oplossing. Deze brengt niet alleen sfeer mee qua look, maar ook qua functie. Je kinderen zullen hier uren speelplezier mee beleven en misschien kan je het zelf ook wel niet laten om hier een keer gebruik van te maken. 

Succes!

Na het lezen van deze blog weet jij precies hoe je hout in je tuin verwerkt op subtiele, of minder subtiele wijze. Mogen we een keer langskomen om het te bewonderen?

 

https://www.4seizoenentuinmeubelen.nl/