Pakhuis Delft
Image default
Banen en opleidingen

De opleiding voor een heftruck is goed voor alle partijen

Met de opleiding voor een heftruck wordt het personeel helemaal opgeleid om dit apparaat goed te besturen. Dat is ook wel nodig want het is een machine die niet zomaar gebruikt kan worden. Het brengt gevaarlijke risico’s met zich mee en je wilt niet in een situatie terecht komen waar de heftruck een gevaar vormt voor andere en schade aan een letsel of fysieke schade aan materiaal aanricht. Je kunt het personeel trainen door een opleiding voor een heftruck door hen te laten doen. Je denkt misschien dat je daar veel geld en tijd aan kwijt bent, maar het tegenovergestelde is waar. Je kunt een opleiding voor een heftruck al binnen een dag laten uitvoeren. Hoe simpel is dat?! 

Op locatie

Daarnaast kan de opleiding voor een heftruck ook nog eens worden gegeven op de locatie waardoor je personeel ook niet ergens anders heen hoeft en direct na de cursus weer aan het werk kan. Daarnaast is het ook heel handig dat de opleiding voor een heftruck op locatie wordt gegeven, zodat de medewerkers direct leren om in de praktijk op de locatie waar ze moeten gaan werken de heftruck onder controle kunnen krijgen. De opleiding voor een heftruck bestaat uit een theorie gedeeld en natuurlijk uit een gedeelte waar er in de praktijk met de heftruck wordt gereden. 

Examen maken en certificaat ontvangen

De dag zal worden afgesloten met een examen die wordt afgenomen. Nadat je deze hebt behaald, zal je worden voorzien van een certificaat. Hiermee kan je aantonen dat de opleiding voor een heftruck is gevolgd en dat je voldoet aan de veiligheidseisen. Mocht er dan een keer een controle komen, is het personeel allemaal in het bezit van een geldig certificaat. Niet alleen is dit dus goed voor het personeel, maar ook voor het bedrijf.