Pakhuis Delft
Image default
Tuin en buitenleven

Duurzame manieren om je huis te verwarmen

Door de inflatie wordt het steeds duurder om je huis goed te verwarmen. Dit betekent dat veel mensen de kachel een graadje lager zetten of een dikke trui aandoen. Dit is echter helemaal niet nodig. Er zijn namelijk enkele duurzame manieren om je huis te verwarmen, zoals haardhout Utrecht. In dit artikel vertellen we je hier meer over. 

Houtkachels

Veel mensen verwachten dat een houtkachel erg slecht is voor het milieu, ze stoten immers veel CO2 uit. Toch is een houtkachel een duurzame manier van het verwarmen van je huis. Dit komt doordat het verbranden van hout valt binnen de korte kringstofkring. Dit betekent dat alle CO2 die wordt uitgestoten, snel weer wordt opgenomen door de omgeving. Houtkachels zorgen er ook voor dat het erg gezellig wordt in je huis. Voor een optimale duurzaamheid kun je kijken naar hout dat duurzaam gekapt is.  Bij de haardhout-fabriek verkopen ze bijvoorbeeld duurzaam haardhout Harderwijk.

Zonnepanelen

Zonnepanelen zorgen natuurlijk niet voor de directe verwarming van je huis. Maar ze zorgen wel dat de energie die nodig is voor het verwarmen duurzaam wordt opgewekt. Het is de meest populaire manier van duurzaam energie opwekken. Dit komt ook doordat je op lange termijn veel geld hiermee bespaart. Je hoeft namelijk geen energie meer te kopen en daarnaast krijg je vaak voor opbrengst die je niet nodig hebt geld terug. 

Geothermische verwarming

Deze manier van verwarmen maakt gebruik van aardwarmte. Er worden hierbij verschillende buizen in de grond geïnstalleerd. Deze vangen aardwarmte op en transporteren het vervolgens naar het huis toe. Het is een zeer milieuvriendelijke manier van verwarmen en bespaart ook nog eens veel geld. 

Warmtepompen

Een warmtepomp maakt gebruik van elektriciteit om warmte uit de lucht of grond op te vangen en vervolgens naar het huis te transporteren. Dit is erg duurzaam in combinatie met bijvoorbeeld zonnepanelen. Op lange termijn besparen warmtepompen veel geld. 

Het isoleren van je huis

Als laatste is het erg belangrijk om je huis goed te isoleren. Anders gaat er namelijk veel warmte en daarmee energie verloren. Het isoleren van je huis zorgt er dus voor dat je woning lang warm blijft, hierdoor hoef je minder te stoken. Dit betekent dus ook dat je hier veel geld mee kan besparen.  Er zijn dus verschillende manieren om duurzaam je huis te verwarmen. Onthoud wel dat elke manier zijn voor- en nadelen heeft en het daarom belangrijk is om ze met elkaar te vergelijken.