Pakhuis Delft
Image default
Bedrijven

Hoofdkussen belangrijk voor goede nachtrust

Veel mensen denken dat alleen een goed matras belangrijk is voor een optimale slaap. Maar weet je dat het hoofdkussen net zo belangrijk is? Iedere nacht is dit weer de steun voor jouw nek en hoofd. Schenk daarom aandacht aan de aankoop van een nieuw hoofdkussen.

Uiteraard wil jij het allerbeste kussen. Maar welke is dat? Dat hangt helemaal af van jouw slaaphouding. Ben je een zijslaper, rugslaper of buikslaper? Soms weet je dat niet goed. Check dan eens een aantal avonden de houding waar jij mee in je bed gaat liggen. Dit is een goede leidraad voor het type slaper dat jij bent. Het is helemaal duidelijk als dit ook de houding is waarin jij gemiddeld het vaakst in slaap valt. Voor ieder type slaper is er een speciaal hoofdkussen.

Kussen voor de zijslaper

Als je een zijslaper bent, heb je een hoofdkussen nodig die goede ondersteuning biedt. Zijslapers steunen immers op hun schouder en daardoor ontstaat er een ruimte tussen het matras en hun hoofd. Met een kussen die goed ondersteund, voorkom je vervelende klachten aan je nek en aan je hoofd. Het kussen mag vrij hoog en dik zijn.

Kussen voor de rugslaper

Rugslapers kunnen het beste kiezen voor een middelhoog kussen. Deze mag redelijk stevig zijn. Ga na hoe groot de kromming van je rug is. Naarmate die kromming groter wordt, mag het hoofdkussen wat hoger zijn. Als je veel op je rug slaapt, is het vooral belangrijk dat je een goede ondersteuning voor je nek hebt. Op je rug slapen gaat het beste met een vormvast kussen.

Kussen voor de buikslaper

Als laatste is er nog de buikslaper. Herken jij jezelf hierin? Meestal lig je dan een groot gedeelte van de nacht met je hoofd opzij. Vaak hebben buikslapers dan ook nek- en hoofdpijnklachten. Hét advies voor mensen die op hun buik slapen is een hoofdkussen te kiezen die zacht en laag is. Daarnaast is het raadzaam dat deze goed meeveert.

Nu jij weet wat voor kussen jij nodig hebt, ben je nog één klik verwijderd van jouw ideale exemplaar. Een nieuw hoofdkussen koop je natuurlijk bij Sleepworld.