Pakhuis Delft
Image default
Bedrijven

Let hierop bij het afsluiten van een abonnement!

Even een abonnement afsluiten bij je geliefde sportclub? Of een abonnement afsluiten op je favoriete tijdschrift? Abonnementen zijn een speciale vorm van aankopen en er gelden hiervoor dan ook speciale regels. Vaak zien ze er voordelig uit, abonnementen met hoge korting of abonnementen waarbij je een mooi cadeau krijgt. Vaak zit hier toch een addertje onder het gras. Denk bijvoorbeeld aan het niet kunnen 123opzeggen van je abonnement! Dit is natuurlijk super vervelend. Toch zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten bij het afsluiten van een nieuw abonnement waardoor je niet voor verrassingen staat. Wil jij graag weten wat deze zijn? Lees dan snel verder!

Waar moet je goed op letten?

Maar waar moet je nu precies allemaal op letten voordat je iets afsluit? Allereerst kun je kijken naar de tijdsduur dat je een abonnement aangaat. Dit is meestal voor een half jaar of een jaar, maar soms zijn abonnementen of lidmaatschappen voor onbepaalde tijd. Soms staat in overeenkomsten dat je met je handtekening ook akkoord gaat met de voorwaarden. Teken dus zeker niet als je deze voorwaarden niet hebt gelezen en dus niet kent. Je hebt daarom dan ook geen voordeel als je vervolgens bezwaar maakt tegen deze voorwaarden, let hier dus goed op! Bekijk dus altijd de algemene voorwaarden voor de opzegtermijn en de wijze waarop je je abonnement of lidmaatschap kunt opzeggen. In principe kun je het contract opzeggen als je het bent aangegaan. Als je het via internet hebt gedaan, kun je ook online opzeggen, bijvoorbeeld per e-mail. Vraag dan wel voor de zekerheid om een ​​ontvangstbevestiging!

Wat kun je naderhand doen?

Ben je er toch ingestonken en heb je toch te snel een nieuw abonnement afgesloten zonder alles goed te bekijken? Dan zijn er ook een aantal dingen die je naderhand kunt doen. Als je het niet op tijd opzegt, wordt een abonnement of lidmaatschap vaak stilzwijgend verlengd. Let er dus bij je abonnement op wanneer je deze kunt 123opzeggen. Vaak is 123opzeggen helemaal niet moeilijk, maar je moet het wel goed in de gaten houden. Vaak worden abonnementen betaald via automatische incasso. Het is dus handig als je goed kijkt wanneer je deze dus weer kunt opzeggen!

https://www.123opzeggen.nl/