Pakhuis Delft
Image default
Bedrijven

Bijbaan gezocht?

Stel, je bent net afgestudeerd van jouw middelbare school en je bent op zoek naar een bijbaantje voor In de vakantie. Je hebt zelf geen zin om bij een supermarkt te werken, Wat zijn jouw opties dan? Als je op zoek bent naar een bijbaan zijn er verschillende mogelijkheden bij plekken waar je zou kunnen werken. Momenteel wordt er ook vaak oppaswerk gezocht, als jij ervaring met kinderen hebt (wellicht omdat je een klein broertje of zusje hebt) zou je er dus eventueel voor kunnen kiezen om zulk baantje te nemen. Het is ook mogelijk om bij winkels te solliciteren die niet een supermarkt zijn, denk bijvoorbeeld eens aan de Kruidvat, de Media Markt of bijvoorbeeld de Xenos.  Kortom er zijn genoeg bedrijven die wel een arbeidskracht zoals jou kunnen gebruiken!

 

Waar moet je op letten?

Als jij gaat solliciteren op een bijbaantje, dan hoef jij natuurlijk niet zoveel rekening te houden met ervaring. Mocht het zo zijn dat je al eens een bijbaantje gehad hebt, dan is het uiteraard mooi meegenomen. Zo kunnen werkgevers namelijk zien dat jij al eens ervaring hebt gehad met werken. Het is vooral wel belangrijk dat jij aangeeft hoeveel jij zou kunnen werken en uiteraard wat je gaat verdienen per maand. Omdat er zoveel keuze is met baantjes, wordt er bijvoorbeeld ook heel vaak oppaswerk gezocht.  Dit is bijvoorbeeld een iets makkelijkere baan dan als je werkt met klanten in een winkel, al raden wij wel aan dat je tenminste wat ervaring hebt met kinderen, dit maakt je werk namelijk wat makkelijker.

 

Waar doe je werk zoeken?

Een hele makkelijke optie om een baan te zoeken is om bij verschillende winkels te vragen of ze een openstaande vacature hebben. Mocht dat namelijk het geval zijn, dan kan je vaak een formuliertje invullen en dan zal de werkgever kijken of hij jou als een geschikte kandidaat ziet voor dit baantje. Als je dat wat eng vindt is het natuurlijk mogelijk ook om online te solliciteren. Er zijn verschillende websites online die had het voor jou makkelijk maken om via één e mail te kunnen solliciteren.  Er zijn genoeg opties om een baan te kunnen vinden, en wij wensen jou dus daarom ook veel succes bij het solliciteren!