Pakhuis Delft
Image default
Vakantie

Redenen om in Portugal je vakantie te vieren

Ben je aan het nadenken over de vakantieplannen? Denk dan ook eens aan Portugal. We geven een paar redenen.

Portugal is betaalbaar

Tja, we blijven Hollanders, hè. Portugal is in vergelijking met Nederland stukken goedkoper. En de kwaliteit is enorm. Niet alleen de koffie is heerlijk, maar Portugal heeft ook heerlijke wijnen en likeurs.

Hartelijke bevolking

De gemiddelde Portugees is hartelijk, vriendelijk en enthousiast. Bovendien spreken ze goed Engels, waardoor het contact makkelijk tot stand komt.

Portugese stranden

Als je op de landkaart kijkt, lijkt het wel alsof de Portugezen hun land vooral langs de kust hebben ingetekend. Slimme zet, als dat zo zou zijn, want dat levert ze in totaal ruim 800 km strand op. Soms ruig, soms rustgevend.

Historische stadjes

Door haar katholieke geschiedenis wemelt het in Portugal van de kathedralen en kerken. Maar ook in kastelen, kloosters en historische straatjes zijn de Portugese steden en dorpen grossier.

Amper massa-toerisme

Albufeira is een echte tourist trap. Maar buiten dit over-toeristische gebied is Portugal nog echt zichzelf. Hier geen dronken Britse toeristen, die lallend en schallend door de straten zwalken. Trouwens, ook het aantal Nederlanders dat je tegenkomt is een stuk minder dan in de bekende toeristenlanden.

Unieke accommodatie

Natuurlijk kun je in Portugal prima verblijven in een hotel, B&B of pension. Maar je kunt ook kiezen voor een unieke accommodatie. Daarmee geef je jouw vakantie nét even dat beetje extra. Verblijf als een echte ontdekkersreiziger in een luxe safaritent bij Serta, midden in de wijnbouwgebieden. Of slaap in een echte Mongoolse yurt in Gestaco. Niet exotisch genoeg? Slaap dan in een boomhut in Entre Ambos-os-Rios, aan de rand van Parque Nacional Peneda-Gerés.

In Portugal vind je een keur aan campings waar je lekker luxe kunt kamperen. Kijk eens op glampings.nl voor het hele aanbod aan campings in Portugal en reserveer jouw unieke accommodatie direct.

https://glampings.nl/campings/