Pakhuis Delft
Image default
Mode en Kleding

Waar je als starter wilt werken!

Je bent net afgestudeerd en bent opzoek naar een startersbaan. Je ziet enorm veel baanmogelijkheden je inbox binnenstromen en je weet niet zo goed waar je moet beginnen. Het is belangrijk om te weten wat je wilt. Heb je iets afgerond waar je eigenlijk geen baan in zoekt? Weet je zeker dat je niet meer wilt doorstuderen en dat je opzoek bent naar een fulltime baan waarin je wilt doorgroeien? Ook dan zijn er genoeg baankansen waar je geen diploma voor nodig hebt of waar je werkend in opleiding kunt gaan.

Verschillende branches

Er zijn enorm veel branches waar je uit kunt kiezen. Dit maakt de keuze nog weleens lastig wanneer je heel veel leuk vindt. Het is dan belangrijk voor- en nadelen op te schrijven voor jezelf om tot een keuze te komen. Ook hoef je niet bang te zijn dat je de andere dingen nooit meer kan doen. Je kunt later altijd een carrière switch maken en je carrière verder uitbreiden. Dit is onder andere ook een trend die we steeds vaker terug zien komen. De een wilt het liefst bij een groot, bekend bedrijf aan de slag gaan en daarin verder groeien. De ander begint liever bij een start-up en leert nieuwe theorie toe te passen. Zo kun je uiteindelijk elders verder gaan met je ontwikkeling of kun je zelf iets opzetten met de opgedane ervaring.

Houd je veel van mode? Ook dan zijn er verschillende manieren hier een baan in te vinden. Je kunt in de winkel staan of je kunt achter de schermen werken aan de webshop van een winkel. Zo verkoop je bijvoorbeeld Rains regenjassen en sta je niet in de winkel, maar zorg je voor de juiste marketing. Je kunt daarnaast ook kijken naar een sales of human resource functie binnen een modebedrijf. Per persoon verschilt het wat voor functie je wilt uitvoeren. Zie je geen openstaande vacatures? Stuur dan een open sollicitatie op zodat je wel een afspraak kunt inplannen om eventuele mogelijkheden te bespreken.

Zelf iets beginnen

Heb je een opleiding afgerond waarin je veel over ondernemen hebt geleerd of heb je een opleiding afgerond waarin je nu gespecialiseerd bent? Dan kun je ook beginnen als startende ondernemer. Vaak weet je al wat je wel en niet moet doen wanneer je een bedrijf opzet, denk aan je merknaam registreren bij een merkenbureau en je bedrijf inschrijven bij de KvK. Vergeet je ook niet verder te ontwikkelen. Een ondernemer leert iedere dag weer iets nieuws wat hij of zij kan toepassen in zijn of haar bedrijf.

 

 

Advertentie: Adbull B.V. – SEO & linkbuilding bureau.