Pakhuis Delft
Image default
Bedrijven

Welke verduisterende gordijnen zijn het best voor de slaapkamer?

Word jij vaak wakker zodra de zon gaat schijnen? Of zijn die versleten gordijnen aan vervanging toe? De meeste mensen slapen het beste in een donkere slaapkamer. Je bevordert je nachtrust door te kiezen voor verduisterende raambekleding. Lees hier wat de meest geschikte gordijnen zijn voor de slaapkamer.

100% verduistering en geen kieren: zijgeleiding u-profielen

De meest verduisterende rolgordijnen zijn rolgordijnen met zijgeleiding. Ze worden in luxe cassette met u-profielen geleverd. Aan de binnenkant van deze u-profielen zitten borstels om het licht maximaal te beperken. Bovendien heeft het een zeer luxe en mooie afwerking. Enkele voordelen van een donkere slaapkamer zijn:

–          je valt sneller in slaap;

–          je wordt minder vaak wakker;

–          je slaapt dieper.

Meest isolerend: plisségordijn met honingraat

Ook de temperatuur invloed jouw nachtrust. De beste slaaptemperatuur is rond de 18 graden. Raamdecoratie heeft hiernaast ook een isolerende functie. De meest isolerende gordijnen zijn plisségordijnen met verduisterende stof.

De dubbele honingraatstof is een dubbele stof ziet er van de zijkant uit als honingraat. Het voordeel is dat deze stof isolerend werkt, door de stilstaande lucht die tussen de stof zit en de aluminium binnenlaag. De verduisterende stof laat geen licht door en dempt het geluid van buiten.

Romantisch verduisterende vouwgordijnen

Wil jij wat romantiek toevoegen aan jouw slaapkamer? Dan is een vouwgordijn verduisterend echt een aanrader. Vouwgordijnen geven een unieke warme uitstraling aan de slaapkamer. Kies een mooie warme tint voor een intieme sfeer.

Zeker in de koudere winterdagen is dit een groot voordeel, want de temperatuur van jouw kamer zal aangenamer lijken door warme tinten. Dankzij de horizontale lijnen in het gordijn, lijkt de slaapkamer bovendien optisch groter. Ideaal!

Verduisterende blackout gordijnen

Ideaal voor de slaapkamer zijn gordijnen met blackout coating. 100% verduisterend en bovendien zorgen de gordijnen voor een fijne sfeer en akoestiek in de slaapkamer. Een blackout gordijn heeft een speciale coating aan de raamkant, waardoor er geen licht naar binnenkomt.

Luxe van elektrische rolgordijnen in de slaapkamer

Ga jij voor een elektrisch rolgordijn in de slaapkamer? De rolgordijnen met zijgeleiding u-profielen kunnen ook elektrisch worden aangedreven! Zie jij het al voor je: Je wordt ’s ochtends rustig wakker en zegt tegen jouw elektrische rolgordijn ‘Goedemorgen Alexa’… de gordijnen gaan heerlijk automatisch omhoog. Beter kan de dag niet beginnen!

https://www.paxraamdecoratie.nl/verduisterende-vouwgordijnen